Alternatives – Netværksmøde 2020-IV
Tema – esG & Alternative Investeringer
Der er rigtig meget fokus på ESG, herunder, hvordan kodekset fortolkes og implementeres i investeringsarbejdet. Det samme gælder inden for alternative investeringer. Derfor handler næste netværksmøde om anvendelse af ESG inden for Alternative Investeringer. Vi har dog valgt at give emnet et tvist, derfor den finurlige titel.
En stor del af den aktuelle fokus er på E’et i ESG, hvilket selvfølgelig skyldes den meget stærke klimadagsorden, som gennemstrømmer hele samfundet. Det er også vigtigt og vil også være en del af netværksmødet. Derfor starter vi med et indlæg om den praktiske implementering af hele ESG begrebet.
Til gengæld fylder G’et ikke så meget i den offentlig debat, udover måske i de situationer, hvor pressen eller andre afdækker dårlig governance i investeringsarbejdet, der så efterfølgende bliver forbedret. Det overses nok lidt, at der også ved egen kraft tages initiativer og sker udvikling inden for governance området. Et område, der er lige så kritisk for en investeringsorganisation, som de to andre – måske endda mere. Derfor vil mødets to sidste indlæg fokusere på G’et i ESG.
Hør Ulrika Hasselgren give hendes vinkler på udvikling af bæredygtighedspolitikker, investeringsstrategier, produkter og de vigtigste ESG standarder i relation til Alternativer, Henriette Kinnunen omkring skattepraksis indenfor private equity og en diskussion om god skatte governance, transparens, nye trends og kommunikation med afsæt i den shitstorm, som mange kapitalfondsejede virksomheder var igennem i foråret 2020 grundet deres brug af hjælpepakker, samt Sanne Camilla Jensen fra PFA omkring udvikling, implementering og erfaringer med det skattekodeks, som ATP, Industriens Pension, PensionDanmark og PFA lancerede i august 2019
Der vil selvfølgelig også være tid til den faste ”siden sidst i branchen”- runde i netværket.
Program
14:00 |
Velkomst og introduktion
|
14:05 |
ESG strategier og de vigtigste standarder
Ulrika Hasselgren, Former Global Head of Sustainability & Impact Investment at Danske Bank
|
14:40 |
Skattegovernance og Alternative Investeringer
Henriette Kinnunen, Selvstændig konsulent
|
15:15 |
Skattekodeks og Den Praktiske Implementering
Sanne Camilla Jensen, Head of Tax
|
15:50 |
Netværksdebat
|
16:15 |
Afrunding
|
Talerne
Ulrika Hasselgren
Former Global Head of Sustainability & Impact Investment at Danske Bank
Ulrika Hasselgren er en førende finansiel ledelsesprofil med mere end 20 år i finansbranchen og har arbejdet sammen med investorer og kapitalforvaltere i Norden, Europa og Nordamerika. Senest var hun Global Head of Sustainability & Impact Investment og medlem af Wealth Management-lederteamet i Danske Bank. Siden 1999, hvor hun var medstifter af Ethix, har Ulrika udviklet bæredygtighedspolitikker, investeringsstrategier, produkter, skabt standardiserede forskningsmetoder og udviklet værktøjer og uddannelsesprogrammer til investorer og kapitalforvaltere. Ulrika var stiftende medlem af Dansif, bestyrelsesmedlem i Eurosif og formand for Luxembourg Fund Labelling Agency ESG Label Eligibility Committee. Hun er medlem af CFA Institute ESG Standard Working Group og EFRAG Project Task Force og er en hyppig taler om bæredygtig investering og finansiering.
Henriette Kinnunen
Selvstændig konsulent
Henriette Kinnunen er cand. jur. og har i 20 år arbejdet med skatteret, hvorfra hun har en dyb viden om især selskabsskat, international skat, skattely og investeringer. Fra jobs som chefjurist i Tænketanken CEPOS, lederskribent på Dagbladet Børsen samt ledelsesstillinger i hhv. DVCA og Berlingske Media er hun et kendt ansigt i den offentlige debat, og blev i 2018 udpeget som én af Danmarks 100 mest indflydelsesrige kvinder. I dag driver hun selvstændig konsulentvirksomhed med rådgivning af virksomheder – fra startups til børsnoterede selskaber – om governance, kommunikation, investorrelations og public affairs.
Sanne Camilla Jensen
Head of Tax, PFA
Sanne Camilla Jensen har en baggrund som skatteadvokat og byttede denne rolle ud i februar 2014 med en stilling som skattechef i PFA. Hos PFA har hun været med til at implementere en koncernskattepolitik samt retningslinjer for ansvarlig skat i investeringsprocessen. Senest har hun været med i tilblivelsen af det fælles skattekodeks. Desuden deltager Sanne aktivt i en række fora om ansvarlig skat.
Kun for medlemmer af Alternatives-netværket.
Et medlemskab af et netværk koster årligt kr. 4.500 ekskl. moms. Du kan læse mere om netværket her.
Kontakt os på mail@finansforeningen.dk, hvis du er interesseret i at høre mere om netværket.
CFA PL credits
If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 2.25 PL credits for your participation in this meeting.