08
June
14:30 — 21:00
Danske Bank, Bellevue Salen, Holmens Kanal 2, København K, 1092, Denmark
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

Hvordan håndteres ustabile korrelationer i aktivallokeringsprocessen?

Siden begyndelsen af 00’erne og frem til inflationschokket post covid-19 har korrelationen mellem aktier og obligationer været negativt, hvilket har sikret diversifikationen i en klassisk 60/40 portefølje. I det nye makroregime med stigende renter og faldende aktivpriser, så ser korrelationen ud til at have skiftet fortegn, hvilket udfordrer porteføljediversifikationen og har stor betydning for aktivallokeringen.

Vi har inviteret Kasper Lund-Jensen, Senior Director, Portfolio Manager, ATP & Postdoc, CBS, til at give os en bedre forståelse af, hvad som driver korrelationen mellem aktier og obligationer i forskellige makroregimer samt give et bud på værktøjer, som kan sikre en mere robust portefølje på tværs af makroregimer og med ustabile korrelationer.

Efter indlægget skal vi debattere emnet i netværket.

Mødets faglige del afsluttes med generel netværksdebat/bordet rundt. Alle bedes tænke over en aktuel problemstilling, der optager dig/din organisation, og som det kunne være interessant for netværket at høre om. Der skal ikke forberedes et længere oplæg, blot en 2-3 minutters opridsning i håbet om at anspore en kort, uformel drøftelse omkring bordet.  Udvalget vil også bruge diskussionen som inspiration til fremtidige netværksarrangementer, hvor vi kan gå i dybden med de mest relevante emner.

Mødet afsluttes med den årlige netværksmiddag.

Program

14:30
Networking, kaffe og registrering
15:00
Velkommen og introduktion af dagens program
15:05
Asset Allocation: Managing Inflation (and Correlation) Risk in Real Time
Kasper Lund-Jensen, Senior Director, Portfolio Manager, ATP
16:05
Debat med udgangspunkt i dagens indlæg
16:35
Generel netværksdebat / bordet rundt
17:35
Afrunding og afgang til restaurant

Taler

Kasper Lund-Jensen

PFA

Kasper arbejder i ATP, hvor han udvikler og implementerer alternative risikopræmie strategier i likvide markeder. Udover at øge det risikojusterede afkast er formålet med strategierne at forbedre portefølje-konstruktionen og risikostyringen. Kasper har tidligere arbejdet i Goldman Sachs Asset Management i London. Han har en PhD i økonomi fra University of Oxford og kandidatgrader i finansiering og økonomi fra London School of Economics og Københavns Universitet.

Se LinkedIn profil

Kun for medlemmer af Asset Allocation netværket.

Medlemskab koster årligt kr. 4.500 ekskl. moms.

Kontakt os på mail@finansforeningen.dk, hvis du er interesseret i at høre mere om netværket.

CFA PL Credits
If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 2.5 PL credits for your participation in this meeting.

Details

Date:
8. June 2023
Time:
14:30 - 21:00
Event Category: