16
May
14:00 — 16:10
Danske Bank, Filmsalen, Holmens Kanal 12, København K, 1092
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

AI er på alles læber for tiden, men hvad kan man egentlig med AI i dag, og hvad er det vigtigt at have med i sine løsninger for, at de er både nyttige og ansvarlige?

Vi vil se på forskellige AI discipliner, som bruges i den finansielle sektor og diskutere, hvad der er brug for af platform rundt om sådanne AI-løsninger. Vi vil komme ind på risiko-modeller, sprogmodeller, generative modeller, churn-modeller og segmentering.

Værktøjer, som ChatGPT, har åbnet for utallige muligheder, men samtidig også medbragt nye risici grundet manglende transparens bag modellernes beslutningsgrundlag og arkitektur, samt problemer med hallucinationer, hvor værktøjerne genererer plausible svar, der lyder korrekte, men er faktuelt forkerte.

Vi iscenesætter, hvilke risici generative AI værkstøjer, som ChatGPT, indebærer, samt hvad man kan gøre for at overkomme dem.

Vi har inviteret Hans Harhoff Andersen, Data Science & AI Lead hos Inspari og Kristoffer Gordon, Sr. Data Scientist hos 2021.AI til at gøre os klogere på ChatGPT og AI i den finansielle sektor.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til talerne under den efterfølgende debat.

Program (Del 2)

13:30
Networking, kaffe og registrering
(Ved fysisk deltagelse)
14:00
Velkomst og præsentation af dagens program
Christian Villumsen, Executive Advisor, 2021.AI og medlem af foreningens fintech udvalg
14:05
AI og den finansielle sektor
Hans Harhoff Andersen, Data Science & AI Lead, Inspari
14:50
Governing Generative AI
Kristoffer Gordon, Sr. Data Scientist, 2021.AI
15:35
Spørgsmål og debat
16:05
Afsluttende bemærkninger og tak for i dag

Talerne

Hans Harhoff Andersen
Inspari

Hans Harhoff Andersen startede sin karriere med en PhD i Eksperimentel Kvanteoptik. Herefter kastede han sig over Data Science og vindmøller ved Vestas, hvor han var i 6 år og implementerede power forecasts, deep learning modeller til forbedring af klimadata, samt værktøjer til optimal dimensionering af sol- og vind-mølleparker.

Det seneste år har han arbejdet som data scientist ved Inspari, hvor han har implementeret løsninger i alt fra sprogmodeller, over digitale tvillinger til indkøbsoptimering.

Se LinkedIn profil her

Kristoffer Gordon
2021.AI

Kristoffer Gordon har de sidste 5 år gennem 2021.AI arbejdet med udvikling, implementerin og risikostyring af kunstig intelligens i praksis. Herigennem har han fået insigt i hvordan man kan kvantificere risikoen ved integration af AI gennem evidensbaseret dokumentation og verificerbare digitale spor således at organisationer trygt kan produktionsætte og ibrugtage AI modeller. Kristoffer er uddannet ingeniør fra DTU og sidder i bestyrrelsen i Dansk Data Science Community.

Se LinkedIn profil her

Priser (deltag fysisk eller online)

Medlem af Finansforeningen:
Gratis
Studerende-medlem af Finansforeningen:
Gratis*
Ikke-medlem:
Kr. 1.500

*Begrænset antal pladser til fysisk deltagelse.

Er du ikke medlem af Finansforeningen? Læs om fordelene ved medlemskab af Finansforeningen og meld dig ind her. Vi afholder 20-30 arrangementer om året, så pengene er hurtigt tjent ind.

CFA PL credits
If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 2.0 PL credits for your participation in this meeting.

Medlemsmødet er arrangeret af Finansforeningen/CFA Society Denmark sammen med fintech udvalget.

Details

Date:
16. May 2023
Time:
14:00 - 16:10
Event Categories:
,