23
May
8:30 — 12:00
TBA
Loading Events
Loading Events

Cyberrisiko og cybersikkerhed er ikke science fiction. Flere af landets pengeinstitutter, Nationalbanken og andre dele af den finansielle kritiske infrastruktur har været ramt af cyberangreb i starten af året.
Cyberrisici betragtes som en høj latent risiko, der fremadrettet må forventes at blive højere i takt med at angrebene bliver mere og mere avancerede.

Finansielle virksomheder er mere og mere digitale, og konsekvenserne af et ’vellykket’ angreb kan være vidtgående både for virksomheder, ansatte og kunder. Det gælder ikke kun finansiel kritisk infrastruktur, men sektoren som helhed og dermed samfundet.

For alle finansielle virksomheder er spørgsmålet ikke længere, om man bliver ramt af cyberangreb, men hvordan man bedst muligt forholder sig til cyberrisikoen og cybersikkerhed i fremtiden?
Nogle af nøgleordene for udsatte virksomheder kan være politisk motiverede angreb, dobbelt afpresning, aggressive, overvældende og kontrollerende angreb, trusler og vurderinger af sårbarhed samt åbenhed og strammere lovkrav.

På EU-niveau er der kommet nye regler. Hvad gælder der i forhold til den finansielle lovgivning, og løser den nye EU-forordning om digital operationel modstandsdygtighed i den finansielle sektor (DORA)? Hvad skal man gøre som ledelse i en finansiel virksomhed, og hvordan indebærer det konkret og lavpraktisk? På Finansforeningens seminar vil vi behandle spørgsmål og andre temaer på området for at øge forståelsen af udfordringer og finde mulige løsninger. Udover fokus på det generelle trusselbillede, den kritisk infrastruktur og understøttende regulering, vil William Demant fortælle om deres læringer og erfaringer efter et cyberangreb.

Seminaret er arrangeret af af Finansforeningen/CFA Society Denmark sammen Risk & Complianceudvalget.

Program

08:00
Ankomst, networking, let morgenbuffet og registrering
08:30
Velkomst og introduktion
Michael E. Jensen, medlem af Finansforeningen/CFA Society Denmarks Risk & Complianceudvalg
08:40
Cybertruslen mod Danmark
Thorsten Foldager Johnsen, Chef for Trusselsvurderingsenheden, Center for Cyber Security
09:20
Sådan arbejder BEC med cyberrisici i den finansielle infrastruktur
Jannie Noer Mortensen, Area Director, Risk and Security (CISO/CRO), BEC Financial Technologies
10:00
Pause & Networking
10:30
Tilsyn med cybersikkerhed
Jan Bertel Jans, Jurist, finansiel cybersikkerhed, Finanstilsynet
11:10
William Demant – Efter hacker-angrebet
Christian Brünniche Lund, CISO & Director, IT Security & Compliance, William Demant
11:50
Afsluttende bemærkninger og tak for nu

Talerne

TBA

Center for Cyber Security

Thorsten Foldager Johnsen har været chef for Trusselsvurderingsenheden siden dens oprettelse i Center for Cybersikkerhed i 2015. Center for Cybersikkerhed er en del af Forsvarets Efterretningstjeneste

Jannie Noer Mortensen

Area Director, Risk and Security (CISO/CRO), BEC Financial Technologies

Jannie Noer Mortensen er CISO og director for Risk & Security i BEC Financial Technologies. Hun har tidligere arbejdet som bl.a. CISO i Codan.

Jan Bertel Jans

Jurist, finansiel cybersikkerhed, Finanstilsynet

Jan Bertel Jans er jurist og it-inspektør i Finanstilsynet, hvor han har arbejdet de seneste 5 år. Jan har i det meste af sit professionelle arbejdsliv arbejdet både med it/cyber og med jura. I Finanstilsynet har han ansvaret for forhandling og implementering af DORA forordningen og lovgivning, herunder lovgivningen om it-tilsyn med betalingsinfrastruktur.
Jan Bertel Jans er Cand. Jur. fra Københavns Universitet.

Christian Brünniche Lund

CISO & Director, IT Security & Compliance, William Demant

Christian Brünniche Lund er CISO, Chief Information Security Officer, for Demant Group, og har tidligere været IT sikkerhedschef i bl.a. BEC og JN Data foruden sikkerhedskonsulent i Accenture. Christian er uddannet civilingeniør fra DTU.

Michael E. Jensen

Medlem af Finansforeningen/CFA Society Denmarks Risk & Complianceudvalg

Dagens ordstyrer

Tilmeld

Deltag fysisk eller online

Priser

Medlemmer af Finansforeningen: Gratis

Studerende-medlem: Gratis *)

Ikke-medlemmer: 1.500,00 kroner

Læs om fordelene ved medlemskab af Finansforeningen og meld dig ind her. Vi afholder 20-30 arrangementer om året, så pengene er hurtigt tjent ind.

*) et meget begrænset antal pladser

CFA PL credits
If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 2,75 PL credits for your participation in this meeting.

Details

Date:
23 May
Time:
8:30 - 12:00
Event Category: