14
November
9:00 — 11:30
Sampension
Tuborg Havnevej 14

Hellerup, 2900 Denmark
Loading Events
  • This event has passed.

Tendenser til deflation, negative renter og perioder med inverterede rentekurver har trukket mange overskrifter i de finansielle medier og, mange markedsdeltagere har måtte gradbøje deres modeller som en reaktion på de måske nye tider.

Standardantagelsen hos de fleste økonomer og investorer er, at deflation er dårligt for samfundsøkonomien og derfor også for aktiemarkedet. Men hvis man ser på de empiriske data, er dette ry ikke velfortjent, hverken i forhold til samfundsøkonomien eller aktiemarkedet.

Man bør måske ikke afskrive muligheden for en periode med deflation, men betyder det, at økonomierne falder til jorden? Hvad betyder udviklingen i den faldende naturlige realrente og hvilke implikationer får det for transmissionen af Nationalbankens renter til dansk økonomi? Hvordan forholder store kapitalforvaltere og investorer sig til de nye markedsvilkår under et nyt økonomisk regime?

Store aktuelle spørgsmål som disse og mange flere, forsøger vores indbudte talere at finde svarene på, når vi på vegne af aktieudvalget, byder velkommen til Michael Clemens, chefporteføljeforvalter hos BankInvest, Jakob Feveile Adolfsen, økonom i Danmarks Nationalbank og Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør hos Sampension.

Program

08:30 – 09:00 Registrering, kaffe/te og let morgenbuffet
09:00 – 09:10 Velkomst og introduktion til dagens program,

Michael Albrechtslund, CEO, Finansforeningen/CFA Society Denmark

09:10 – 09:45 Den faldende naturlige realrente – udvikling og konsekvenser for centralbanker og økonomi

Jakob Feveile Adolfsen, Danmarks Nationalbank

09:45 – 10:20 Deflation og Aktiemarkedet

Michael Clemens, BankInvest

10:20 – 10:35 Pause
10:35 – 11:10 Deflation & Investor – Udfordringer set med kapitalforvalterens øjne

Henrik Olejasz Larsen, Sampension

11:10 – 11:20 Afrunding

Michael Albrechtslund

Jakob Feveile Adolfsen er økonom i Nationalbankens afdeling, Økonomi og Pengepolitik, og er én af to forfattere på Nationalbankens aktuelle analyse om faldet i den naturlige realrente i Danmark. Han er en del af Nationalbankens team, som analyserer monetære og makrofinansielle forhold og tendenser i Danmark, og hans arbejde er især fokuseret omkring transmissionen af pengepolitik og pengepolitikkens indretning

Michael Clemens arbejder som chefporteføljemanager i BankInvest, hvor han har været siden 2008. Tidligere har han arbejdet som bl.a. aktieanalytiker og porteføljemanager for alternative produkter. I mange år har han været tilknyttet CBS som ekstern vejleder, bl.a. ifbm. kandidatopgaver i Finansiering. Michael bidrager også fra tid til anden bidrager med artikler til Finans/Invest, hvor han nyligt blev optaget i redaktionspanelet.

Henrik Olejasz Larsen, Investeringsdirektør i Sampension

Seminaret, som afholdes på dansk, tager udgangspunkt i Michael Clemens artikel i Finans/Invest 4 (2019), “Deflation og Aktiemarkedet” som kan hentes på FinansInvest.dk. Premium-medlemmer har fri adgang til artikelbasen, hvorimod basis-medlemmer kan kontakte Finansforeningen for enten et tilbud eller at købe artiklen for kr. 50,00.

Seminaret er arrangeret af Finansforeningens Aktieudvalg, hvis medlemmer er: Jens Houe Thomsen, Claus Parum, Holger Smitt, Johnni Ulrich Jacobsen, Kristian Hare, Patrik Setterberg, Søren Mølbak og Thomas Skovbjerg

Priser

Premium-medlem: kr. 0,00

Basis-medlem: kr. 500,00

Ikke medlem: kr. 1.000,00

Studerende: kr. 0,00

CFA CE Credit Hours

If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 1.74 CE credit hours for your participation in this meeting.

Details

Date:
14. November 2019
Time:
9:00 - 11:30
Event Category:
17
May

CANCELLED! 73rd CFA Institute Annual Conference

17. May 2020 12:00 — 20. May 2020 12:45
@ Georgia World Congress Center, Atlanta, USA
Read more