11
June
9:00 — 10:40
Kosmopol, Auditoriet, 1 sal, Fiolstræde 44, København K, 1171
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

Vi genbesøger pengepolitikken i dette arrangement, hvor vores to talere ser på vidt forskellige aspekter af dette aktuelle emne.

Først vil nationalbankdirektør Signe Krogstrup tale om, hvordan Nationalbanken påvirkes af andre centralbankers QE når der skal navigeres i ”hajfyldt farvand”, der både byder på ufravigelig fastkurspolitik og et makrobillede i Danmark med høj beskæftigelse, corona, stigende ejendomspriser og negative renter.

Derefter vil direktør i Maj Invest, Jeppe Christiansen tage en helt anden vinkel på pengepolitikken. I sit indlæg vil han sætte kritisk fokus på centralbankernes lempelige pengepolitik med QE dens påvirkning af økonomien og den (snart?) kommende opgave med at føre pengepolitikken tilbage på et mere normalt spor.

Program

08:30 Registrering, kaffe og croissant
09:00 Velkomst og introduktion til dagens program
Kasper Ullegård, medlem af Obligationsudvalget
09:05 Fastkurspolitikken ved lave renter
Signe Krogstrup, Nationalbankdirektør i Danmarks Nationalbank
09:50 Konsekvenserne ved afvikling af QE
Jeppe Christiansen, CEO, Maj Invest
10:35 Afsluttende bemærkninger og tak for i dag

Talere

Signe Krogstrup

Danmarks Nationalbank

Signe Krogstrup har været nationalbankdirektør i Danmarks Nationalbank siden november 2020.

Hun er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og har en ph.d. i international økonomi fra The Graduate Institute of International and Development Studies i Schweiz.

Signe har omfattende erfaring inden for økonomisk forskning og pengepolitik. Inden Signe tiltrådte som chef for afdelingen Økonomi og Pengepolitik i Danmarks Nationalbank i juni 2019, har hun været ansat i Den Internationale Valutafond, IMF, som rådgiver og medlem af ledelsen i Forskningsafdelingen. Fra 2007 til 2016 var Signe ansat i den schweiziske central-bank.

Se LinkedIn profil her

Jeppe Christiansen

Maj Invest

Jeppe Christiansen (1959) er adm. direktør for Maj Invest-koncernen, som han grundlagde i 2005. Maj Invest forvalter investeringer for godt 100 mia. DKK inden for globale aktier, obli-gationer og private equity.

I 1986 startede Jeppe inden for den danske banksektor, i 1993 blev han vicedirektør hos LD, i 1999 blev Jeppe direktør i Danske Bank, og i 2004 blev Jeppe direktør for LD.

Jeppe er cand.polit. fra Københavns Universitet i 1985, og er i 2016 udnævnt til adjungeret professor ved institut for finansiering på CBS.

Jeppe er formand for bestyrelsen i Haldor Topsøe A/S samt næstformand for bestyrelsen i Novo Nordisk A/S. Jeppe er dertil medlem af bestyrelsen for Novo Holdings A/S, Kirkbi A/S, Randers Regnskov og Det Kgl. Vajsenhus.

Se LinkedIn profil her

Mødet er arrangeret af foreningens Obligationsudvalg.

Deltagergebyr ved fysisk deltagelse 

Premium-medlem: Gratis

Basis-medlem: DKK 600

Studerende-medlem: DKK 600

Ikke-medlem: DKK 1.500

Deltagergebyr ved livestreaming 

Premium-medlem: Gratis

Basis-medlem: Gratis

Studerende-medlem: Gratis

Ikke-medlem: DKK 1.500

Læs om fordelene ved medlemskab af Finansforeningen og meld dig ind her. Vi afholder 20-30 arrangementer om året, så pengene er hurtigt tjent ind.

CFA PL credits

If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 1.75 PL credits hours for your participation in this meeting.

Details

Date:
11. June 2021
Time:
9:00 - 10:40
Event Category: