10
December
8:30 — 10:40
Danske Bank, Kuppelsalen,
Laksegade 10

København K, 1171 Denmark
Loading Events
  • This event has passed.

Danmark har nu i mere end 5 år haft negative renter, og i resten af Europa skal man efterhånden også lede længe efter en rente med positivt fortegn.

Men hvad er effekten af de negative renter på økonomien, og har de lave centralbankrenter overhovedet en effekt? Får de negative renter forbrugerne til at gemme kontanter i madrasserne og sænke afkastkrav og risikopræmier til niveauer, der er usunde på længere sigt?

Vi har bedt Signe Krogstrup, der for nylig er tiltrådt, som chef for økonomi og pengepolitik i Nationalbanken, og som har beskæftiget sig indgående med negative renter i sin tid i den Schweiziske Nationalbank og IMF, om at tale om negative renter.

Derefter vil økonomisk redaktør på Berlingske Ulrik Bie tale om centralbankernes ageren og give sit syn på om negative renter har en effekt eller ej.

Program

08:30 – 09:00 Registrering, networking, morgenkaffe/te
09:00 – 09:05 Velkomst og introduktion til dagens program
09:05 – 09:50 Negative Renter – Internationale perspektiver og erfaringer fra Danmark

Signe Krogstrup, Vicedirektør og Chef for Økonomi og Pengepolitik, Nationalbanken

09:50 – 10:35 Negative renter er ikke naturligt

Ulrik Bie, Økonomisk Redaktør, Berlingske

10:35 – 10:40 Tak for i dag

Talerne

Ulrik Bie har været økonomisk redaktør på Berlingske det seneste år med særlig fokus på internationale forhold. Før det arbejdede Ulrik blandt andet som cheføkonom hos Institute of International Finance i Washington. Ulrik arbejdede i et årti i Nykredit, senest som cheføkonom med ansvaret for makroøkonomi, valuta, aktier, virksomhedsobligationer og strategi. Ulrik er uddannet cand. polit i 1999. Ulrik har arbejdet i Nationalbanken i syv år, først i Sekretariet og Økonnomisk Afdeling og så udsendt tre år som finansattaché på ambassaden i Washington.

Signe Krogstrup er vicedirektør og chef for Økonomi og Pengepolitik i Danmarks Nationalbank. Hun er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og har en ph.d. i international økonomi fra The Graduate Institute of International and Development Studies i Schweiz. Signe har omfattende erfaring inden for økonomisk forskning og pengepolitik. Inden Signe tiltrådte stillingen i Danmarks Nationalbank i juni 2019, har hun været ansat i Den Internationale Valutafond, IMF, som rådgiver og medlem af ledelsen i Forskningsafdelingen. Fra 2007 til 2016 var Signe ansat i den schweiziske centralbank.

Mødet er arrangeret af vores Obligationsudvalg: Eske Traberg Smidt, Claus Hvidegaard, Steffen Mielke, Kasper Ullegård, Morten Bækmand Nielsen, Bjarne Astrup Jensen, Anders Skytte Aalund og Erling Skorstad.

Priser

Premium-medlem: Gratis

Basis-medlem: kr. 500

Ikke-medlem: kr. 1.000

Studentermedlem: Gratis

CFA CE Credit Hours
If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 1.5 CE credit hours for your participation in this meeting

Details

Date:
10. December 2019
Time:
8:30 - 10:40
Event Category:
27
August

Blockchain

14:00 — 16:00
@ Online
Read more
15
September

Hvem pokker køber obligationer på de her niveauer?

13:30 — 17:00
@ Vartov, Farvergade 27, opgang H, 1.sal – Store Sal, Copenhagen
Read more