30
April
14:00 — 15:00
Online via Zoom
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

Omkostningerne til sundhedsvæsenet har alle dage været en integreret del af velfærdsstaten, hvor adgangen til behandlinger har været belagt med forskellige former for budgetrestriktioner.

Coronakrisen er dyr, meget dyr – ikke kun til den direkte behandling i sundhedsvæsenet men endnu mere de afledte effekter af nedlukningen af økonomien. Og i den nuværende krisehåndtering kunne man fristes til at tro, at ethvert liv skal reddes uanset prisen.

Med afsæt i en norsk analyse vil Professor og Sundhedsøkonom Jes Søgaard, SDU belyse, hvorvidt denne hypotese er skudt forbi målet.

I Norge har epidemiologer og økonomer i fællesskab udarbejdet et større oplæg, der trods betydelig usikkerhed, giver politikerne og offentligheden et indblik i overvejelserne. Jes Søgaard vil belyse pris og konsekvens af forskellige strategier herunder deres følsomhed over for væsentlige parametre – og hvilken betydning dette kan have for den danske debat og på sigt strategi.

Program

14.00 Velkomst og mødeinstruktioner
Michael Albrechtslund, Direktør, Finansforeningen/CFA Society Denmark
14.05 Sundhedsøkonomi om coronaindsatser er vanskelig og usikker, men nødvendig
Jes Søgaard, Direktør og Professor, SDU
14.45 Spørgsmål til Jes Søgaard
15.00 Tak for i dag

Taler

Jes Søgaard
Direktør og Professor, Interdisciplinary Centre on Population Dynamics, SDU
Sundhedsøkonom og sundhedstjenesteforsker i 40 år, (population dynamics, international comparative health care, cost-effectiveness and HTA, health policy). Først 18 år på universiteter, så 20 år uden for, som direktør for Dansk Sundhedsinstitut i 14 år og afdelingschef i Kræftens Bekæmpelse, og nu igen på SDU.

Mødet er arrangeret af foreningens Obligationsudvalg: Kasper Ullegård, Eske Traberg Smidt, Claus Hvidegaard, Steffen Mielke, Morten Bækmand Nielsen, Bjarne Astrup Jensen, Anders Skytte Aalund og Erling Skorstad.

Priser

Premium-medlem: Gratis

Basis-medlem: Gratis

Studie-medlem: Gratis

Ikke-medlem: 500 kr.

CFA CE Credit Hours

If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 1.0 CE credit hours for your participation in this meeting

Details

Date:
30. April 2020
Time:
14:00 - 15:00
Event Category: