09
October
15:00 — 17:15
Nordea, Hængeren, Strandgade 3, København K, 1401
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

Er du klar til at stille Initial Margin på Derivater?

Under EMIR skal der stilles initial margin på en række finansielle instrumenter, der ikke cleares. Indfasningen af kravet har været gradvist i gang siden 2017 og fra september 2021 er alle selskaber, der har uclearede derivater med en samlet hovedstol på over EUR 8 mia. omfattet.

Rasmus Peter Larsen og Nicki Rasmussen fra Danske Bank vil give et indblik i, hvordan initial margin under EMIR fungerer – herunder hvordan det beregnes, og hvilken juridisk dokumentation, der skal være på plads.

Jan Ritter fra ATP vil fortælle om, hvordan ATP har grebet EMIR kravet om initial margin an og deres foreløbige erfaringer med det.

Nicki S. Rasmussen startede i Danske Bank 2003 som Rente Model Quant, og er aktuelt i spidsen af XVA Desken ansvarlig for prisning og risiko styring af kredit, funding, kollateral og margin værdi justering af alle derivater i Danske Bank. På toppen af den store finansielle krise bidrog han væsentligt til omstillingen af derivat prisfastsættelsen for at imødegå de hastige ændringer i metode og praksis, samt det øgede fokus på kredit og funding aspekter. Dette arbejde ledte sidenhen til etableringen af XVA funktionen og trading desken hos Danske. Nicki færdiggjorde sin kandidatgrad i Matematik-Økonomi på Aarhus Universitet, hvor han efterfølgende færdiggjorde sin PhD med speciale i Computational Finance.


Rasmus er leder af Markets afdelingen i Corporates and Institutions, Legal i Danske Bank. Markets afdelingen yder juridisk rådgivning i Danske Bank i forbindelse med handel med værdipapirer og derivater, herunder ved forhandling af rammeaftaler og implementering af aftaler om udveksling af regulatorisk margin. Rasmus har arbejdet i Danske Bank siden 2013. Inden da arbejdede Rasmus som advokatfuldmægtig og advokat i Bank og Finans afdelingen hos Gorrissen Federspiel. Rasmus er cand.jur. fra Københavns Universitet.


Jan Ritter er ansvarlig for afdækning af ATP’s pensionsgarantier gennem investering i rentebaserede aktiver, der har udviklet sig til en Europas’s største beholdninger. Udover ansvar for afdækning af ATP’s pensionsgarantier, er Jan endvidere ansvarlig for ATP’s treasury funktioner indenfor blandt andet likviditets- og kollateralstyring. Jan har mere end 25 års handels- og markeds erfaring lige fra mikroanalytiker på Nordic fixed income market, proprietary trader hos Nordea Treasury samt Head of Derivatives and Alternative Investments hos JØP (Danish Pension Fund for Lawyers and Economists).
Jan er uddannet Cand. Scient. Oecon fra Århus Universitet med hovedvægt på matematik og finansiering.

Pris

Premium-medlem: Gratis

Basis-medlem: 500 kr

Ikke-medlem: 1000 kr

Studerende: Gratis

Program

15:00  Registrering, kaffe/te og kage/frugt
15:30 Velkomst og introduktion til dagens program
15:35 Bilateralt Initial Margin – Forhandling af aftaler, implementering og brug af ISDA SIMM™

Rasmus Peter Larsen og Nicki Rasmussen fra Danske Bank

16:40 Bilateralt Initial Margin – ATP’s tilgang

Jan Ritter, ATP

17:15 Tak for i dag

Details

Date:
9. October 2019
Time:
15:00 - 17:15
Event Category: