28
May
14:30 — 15:20
Online
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

Der er meget at lære fra tidligere økonomiske kriser, og i den forbindelse drager Finanstilsynets direktør Jesper Berg og kontorchef Niki Saabye paralleller til det tilbageslag, der har ramt dansk økonomi som følge af coronavirussen, i et eksklusivt onlinemedlemsmøde i Finansforeningen/CFA Society Denmark.

Baggrunden for mødet er en artikel i Finans/Invest, som Jesper Berg og Niki Saabye har skrevet sammen med Emil Fabricius Svansø. Artiklen udgives d. 28. maj.

Jesper Berg og Niki Saabye vil komme ind på international økonomis betydning for kriser i Danmark generelt. De vil også berøre vigtigheden af en stærk dansk økonomi og en tilsvarende robust finansiel sektor og dens rolle i forhold til kalibreringen af den økonomiske politik. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til Jesper og Niki og perspektivere det over mod den nuværende coronakrise.

Program

14.30 Velkomst og mødeinstruktioner
Michael Albrechtslund, Direktør, Finansforeningen/CFA Society Denmark
14.35 Erfaringer fra tidligere økonomiske tilbageslag 
Jesper Berg, Direktør, Finanstilsynet & Niki Saabye, Kontorchef for Økonomisk Sekretariat, Finanstilsynet
15.05 Spørgsmål til Jesper Berg og Niki Saabye
15.20 Tak for i dag

Talerne

Jesper Berg
Direktør, Finanstilsynet
Jesper Berg tiltrådte i oktober 2015 som direktør for Finanstilsynet. Han var fra 2010-2015 ansat i Nykredit-koncernen, blandt andet som bankdirektør i Nykredit Bank. Han havde på koncernbasis ansvar for regulering og rating.

Jesper Berg arbejdede tidligere i en årrække i Danmarks Nationalbank, blandt andet som chef for afdelingen for finansiel stabilitet, handelsafdelingen og betalingsformidlingskontoret. Fra 2000-2004 var han chef for ECB’s afdeling for kapitalmarkedsforhold og finansielle strukturer, og som sådan er han den dansker, der har siddet tættest på den pengepolitiske beslutningsproces i ECB. Fra 1988-1991 var han økonom i IMF.

Jesper Berg er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og har en MBA fra IMD. Han er forfatter til flere bøger, herunder Finansernes Fald, der udkom i 2009.

Niki Saabye
Kontorchef for Økonomisk Sekretariat, Finanstilsynet
Niki Saabye har siden 1. august 2018 været chef for Finanstilsynets Økonomiske sekretariat. Kontorets hovedopgave er risikovurdering af den finansielle sektor med særlig vægt på banker og realkreditinstitutter.

Niki Saabye har tidligere arbejdet i Danmarks Nationalbank i en årrække, blandt andet som kontorchef i Statistisk Afdeling med ansvar for værdipapir- og betalingsbalancestatistik. Niki Saabye har også i en periode været udstationeret i Den Europæiske Centralbank (ECB) og har, umiddelbart før han tiltrådte sin stilling i Finanstilsynet, været konsulent og rådgiver i Statsministeriet fra 2015-2018.

Niki Saabye er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet.

Priser

Premium-medlem: Gratis

Basis-medlem: Gratis

Studie-medlem: Gratis

Ikke-medlem: 500 kr.

CFA CE Credit Hours

If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 0.75 CE credit hours for your participation in this meeting

Details

Date:
28. May 2020
Time:
14:30 - 15:20
Event Category: