25
November
13:00 — 18:00
Kosmopol, Mødesalen, Fiolstræde 44, København K, 1171, Denmark
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

ESG Integrationsnetværksmøde 2021-IV

Tema: Klima

Vi byder hermed Finansforeningens medlemmer af ESG Integrationsnetværket velkommen til netværksmøde 2021-IV.

Mødet sætter fokus på klimaforandringernes indflydelse på, hvordan vi udvikler vores investeringer. Vi satser på at skabe en aktiv dag, hvor medlemmerne, dels får indblik i forskellige måder, hvorpå man tilgår emnet, og dels får mulighed for indbyrdes at debattere de største klimarelaterede muligheder og udfordringer, vi som investorer aktuelt står overfor i vores arbejde med investeringsporteføljerne. (Hvordan) påvirker det aktiv allokering og porteføljernes sammensætning? Og hvad gør vi med data, rapportering, og regulatoriske krav?

Inden vi sætter os sammen i grupper, varmer vi op til diskussionerne med en række indlæg.

Theodor Christensen fra Finanstilsynet indleder med en gennemgang af Finanstilsynets arbejde inden for bæredygtighed og klimaforandringer med fokus på finansielle risici, investorbeskyttelse samt Finanstilsynets forventninger til den finansielle sektors håndtering af området. Læs mere i dette notat: ”Klimaforandringer og bæredygtig finansiering i den finansielle sektor

Dernæst vil tre medlemmer fra netværket samt Ulla Jensen fra KIRKBI Real Estate give input til debatten med præsentationer, der sætter fokus på forskellige elementer af deres klimarelaterede arbejde. De 4 emner er, den grønne tilgang til obligationer, klimatilgang og aktuelle overvejelser på aktiesiden, udstedervinklen, og klima-, miljøprogrammer og certificering som påvirker ejendomsinvesteringer. Ved hvert indlæg er der tid til spørgsmål fra deltagerne, og debatten tages videre i de efterfølgende break-out sessions, hvor vi grupperer os i henhold til aktivklasse. Indlæggene og break-out sessions afsluttes med en kort plenumrapportering fra hver gruppe.

Vi runder netværksdagen af med en klima-brandtale af Jonas Holm, stifter og formand for De Grønne – Danmarks Grønne Liberale Parti.

Program

12:30
Networking, sandwiches og registrering
13:00
Velkomst og introduktion til dagens program
13:05
Klimaforandringer og bæredygtig finansiering i den finansielle sektor
Theodor Christensen, Vicekontorchef, Kapitalmarkedsregulering, Finanstilsynet
13:45
Klima Indlæg – Green Bonds (inkl. Q&A)
14:15
Klima Indlæg – Aktier (inkl. Q&A)
14:45
Pause & networking
15:15
Klima Indlæg – Sustainability Funding Framework (inkl. Q&A)
15:45
Klima Indlæg – Unoterede Ejendomme (inkl. Q&A)
Ulla Jensen, Real Estate Sustainability Manager + EA, KIRKBI Real Estate
16:15
Break-out sessions
Obligationer, Aktier, Unoterede investeringer
16:45
Plenum – opsamling
17:05
Keynote
Jonas Holm, De Grønne – Danmarks Grønne Liberale Parti
17:45
Afsluttende bemærkninger

Talerne

Theodor Christensen

Vicekontorchef, Kapitalmarkedsregulering, Finanstilsynet

Theodor Christensen vicekontorchef i Kapitalmarkedsregulering hos Finanstilsynet, og er ansvarlig for arbejdet med bæredygtig finansiering og klimaforandringer i Finanstilsynet. Han har tidligere arbejdet i FN som rådgiver for generalsekretæren om bl.a. bæredygtighed. Herudover har han i en årrække arbejdet i Udenrigsministeriet og Finansministeriet. Theodor har en MSc. i statsvidenskab fra Aarhus Universitet.

Ulla Jensen

Real Estate Sustainability Manager + EA,
KIRKBI Real Estate

Ulla Jensen er Sustainability Manager i KIRKBI Real Estate. Hun er uddannet Cand.polit, Business Sustainability Management ved Cambridge, samt DGNB konsulent. I KIRKBI arbejder hun blandt andet med strategien for bæredygtige bygninger, certificering af bestående bygninger, samt at indsamle og analysere sustainability data. Hun motiveres af at medvirke til at skabe reelle forandringer i omstillingen til et mere bæredygtigt samfund.

Jonas Holm

De Grønne – Danmarks Grønne Liberale Parti

Jonas Holm er partistifter og formand  for De Grønne. Han er 47 år. cand. polit. & MBA (INSEAD) og har 18 års erhvervserfaring fra IT/Telebranchen, hvor han arbejder som selvstændig management konsulent.

Kun for medlemmer af ESG Integrationsnetværket.

Et medlemskab af et netværk koster årligt kr. 4.500 ekskl. moms. Du kan læse mere om netværket her.

Kontakt os på mail@finansforeningen.dk, hvis du er interesseret i at høre mere om netværket.

CFA PL credits
If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 4.25 PL credits for your participation in this meeting.

Details

Date:
25. November 2021
Time:
13:00 - 18:00
Event Category: