30
May
14:00 — 16:00
Kosmopol, Auditoriet, 1 sal, Fiolstræde 44, København K, 1171
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

Kan man redde verden og samtidig tjene penge på det? Det øgede fokus på ESG har betydet, at en række nye ratingbureauer er dukket op med ensidigt fokus på ESG. ESG-ratings og fx kreditratings adskiller sig på flere centrale punkter og indeholder langt fra den samme information. Hvor kreditratings på tværs af bureauer ofte er ens, så kan der være stor forskel på ESG-ratings afhængigt af bureauet. Dette gør ESG ratings svære at bruge i forhold til investering og kan give behov for regulering på området.

Vi har inviteret Per Törnqvist, Head of Group Ratings, Danske Bank, til at beskrive udsigterne for ESG-ratings herunder de lovgivningsmæssige aspekter, som er i forandring netop nu. ESG-ratings er (formentlig) kommet for at blive, men hvad er deres funktion i fremtidens kapitalmarked.

Derefter vil Søren Larsen, Head of ESG, Nykredit forklare, hvordan Nykredit løser denne udfordring i praksis, og hvad Nykredit forsøger at opnå ved at inkorporere ESG. Fra investorperspektivet vil begge oplæg diskutere, om ESG-ratings skal forstås som endnu et risikomål, eller om ESG-investering sker på bekostning af merafkast.

Endelig vil Andreas Brøgger, Center for Financial Frictions, CBS fortælle om, hvem der ifølge forskningen tjener på ESG-investering og hvordan.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til talerne under den efterfølgende debat.

Program

13:30
Networking, kaffe og registrering
(Ved fysisk deltagelse)
14:00
Velkomst 
Jens Dick-Nielsen, Professor, Institut for Financering, CBS og medlem af foreningens obligationsudvalg
14:05
ESG Ratings – Ripe for an overhaul?
Per Törnqvist, Head of Group Ratings, Danske Bank
14:35
Praktiske overvejelser i forhold til ESG investering
Søren Larsen, Head of ESG, Nykredit
15:05
Hvem tjener penge på ESG investering og hvordan?
Andreas Brøgger, PhD Fellow, Center for Financial Frictions (FRIC), CBS
15:25
Spørgsmål og debat
15:55
Afsluttende bemærkninger og tak for i dag

Talerne

Per Törnqvist

Danske Bank

Per Törnqvist, Senior Vice President og Head of Group Ratings hos Danske Bank har mere end 30 års erfaring med finansielle systemer og kreditanalyse af alle typer fra bl.a. de nordiske lande.

Se LinkedIn profil her

Søren Larsen

Nykredit

Søren Larsen startede i Nykredit i 2008, og var kort derefter med til at formulere den første udgave af Nykredits politik for bæredygtige investeringer. Søren har ledet Nykredits arbejde med bæredygtige investeringer siden maj 2011. Inden Nykredit arbejdede Søren i Folketinget for Venstre med politikudvikling indenfor bl.a. globalisering og bæredygtighed. Søren er uddannet cand.scient.pol fra Aarhus Universitet.

Se LinkedIn profil her

Andreas Brøgger

Center for Financial Frictions, CBS

Andreas Brøgger er ph.d.-studerende i finansiering ved center for finansielle friktioner (FRIC) hos Copenhagen Business School (CBS), nuværende besøgende forsker ved Université du Luxembourg, samt tidligere besøgende forsker ved Wharton School hos University of Pennsylvania. Andreas’ forskning omhandler bæredygtige investeringer og andre makrofinansielle emner. Hans tidligere arbejde har set på finansiel regulering, hvilket har resulteret i to arbejdspapirer.

Se LinkedIn profil her

Priser

Fysisk deltagelse 

Premium-medlem: Gratis

Basis-medlem: Gratis

Studerende-medlem: Gratis (begrænset antal)

Ikke-medlem: Kr. 1500

Online deltagelse 

Premium-medlem: Gratis

Basis-medlem: Gratis

Studerende-medlem: Gratis

Ikke-medlem: Kr. 1500

Læs om fordelene ved medlemskab af Finansforeningen og meld dig ind her. Vi afholder 20-30 arrangementer om året, så pengene er hurtigt tjent ind.

CFA PL credits
If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 2.00 PL credits for your participation in this meeting.

Arrangementet er arrangeret af foreningens Obligationsudvalg.

Details

Date:
30. May 2022
Time:
14:00 - 16:00
Event Categories:
,