03
March
9:00 — 11:00
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

Adfærd i den finansielle sektor er under stigende kontrol og indflydelse fra særligt finansielle regulatorer og interesseorganisationer, der forsøger at identificere kilder til uetisk adfærd.

Det har medført stigende fokus på etiske dilemmaer og været genstand for debat og lanceringer af etiske retningslinjer overalt i den finansielle sektor. Det er også velkendt, at etisk adfærd er langt mere, end blot at følge love og etablerede regler. Det handler om at vide, hvordan man navigerer i etisk udfordrende situationer og at sætte investorernes interesser først. At arbejde under påvirkning af mangeartede etiske dilemmaer, nævnes i øget grad som en kritisk færdighed i alle lag i de finansielle institutioner.

I starten af 2019 kunne vi i Børsen læse, at Nykredit lancerede et såkaldt conduct-program, der skulle gennemgå over 100 etiske dilemmaer og være med til at sikre, at koncernen til enhver tid har en adfærd, der kan forklares og forsvares. Vi har derfor indbudt Pernille Sindby, Vicedirektør for Risk & Conduct/Compliance og Pernille Plougheld, Chief Conduct Officer, Risk & Conduct/Compliance, begge fra Nykredit til, at give en opdatering omkring, hvordan arbejdet med implementering af etiske dilemmaer er forløbet, hvilke udfordringer det har givet og hvilke læringer der er kommet ud af arbejdet.
Vi har også inviteret Christian Mann Boserup, Partner og Lasse Frost, Senior Behavioral Designer, begge fra Implement Consulting Group, til – med udgangspunkt i konkrete cases – at give et indblik i, hvilke psykologiske og kulturelle faktorer der ligger til grund for uetisk adfærd på individuelt- og organisationsniveau – og ikke mindst, hvordan man ved nye indgangsvinkler, kan skabe skabe en mere bæredygtig etisk kultur.

Program

09:00
Velkomst og introduktion
Sanne Fredenslund, medlem af Finansforeningens Etikudvalg
09:05
Nykredit og Etiske Dilemmaer
Pernille Sindby, Vicedirektør for Risk & Conduct/Compliance, Nykredit og
Pernille Plougheld, Chief Conduct Officer, Risk & Conduct/Compliance, Nykredit
09:45
Aktivering af en Etisk Adfærd – fra Ide til Realitet
Christian Mann Boserup, Partner, Implement Consulting Group og
Lasse Frost, Senior Behavioral Designer, Implement Consulting Group
10:25
Paneldebat
Sanne Fredenslund, moderator og medlem af Finansforeningens Etikudvalg
10:50
Afrunding

Talerne

Pernille Sindby, Vicedirektør for Risk & Conduct/Compliance

Nykredit

Pernille Plougheld, Chief Conduct Officer, Risk & Conduct/Compliance

Nykredit

Pernille Plougheld er Nykredits Chief Conduct Officer og del af Risk & Conduct-teamet i Nykredit, hvor hun arbejder med såvel den risikobaserede side af conduct management som med det kulturelle og adfærdsmæssige aspekt. Hun har en baggrund inden for kommunikation og markedsføring og har bl.a. arbejdet med omdømmesager som en del Nykredits presseteam. Har tidligere arbejdet i bl.a. Miljøministeriet, Dansk Erhverv og i en start-up virksomhed. Pernille Plougheld er cand.mag. i internationale studier og psykologi fra Aalborg Universitet (2001).

Christian Mann Boserup, Partner

Implement Consulting Group

Christian Mann Boserup har 20 års erfaring som management-konsulent, som bygger oven på 15 års hands-on erfaring fra den finansielle sektor. Han er ekspert inden for hvordan usikkerhed og risiko som begreber kan omsættes til noget praktisk anvendeligt – både for bestyrelsen og dem der arbejder med risikostyring til daglig. Aktuelt arbejder han med værdiforøgelse af lovgivnings- og overholdelsesinitiativer med særligt fokus på at gøre menneskerne i enhver organisation til det stærkeste led – f.eks. gennem en langt mere effektiv måde at træne og lære på.

Lasse Frost, Senior Behavioral Designer

Implement Consulting Group

Lasse Frost er uddannet i statskundskab med speciale i data science og socialpsykologi. Han har 5 års erfaring med adfærdsdesign, primært inden for cyber- og informationssikkerhed og compliance, og er ekspert i at skabe awareness og varige adfærdsændringer med dataanalyse, kommunikation og træning. Aktuelt er Lasse fokuseret på at bruge adfærdsdesign og gamified learning til at skabe medarbejdertræning, der aktiverer den menneskelige firewall, så medarbejderne igen kan blive det stærkeste led.

Etik Seminaret er arrangeret af Finansforeningen/CFA Society Denmarks Etikudvalg, som består af Isabella Emilie Birkbøll, Britta Hjorth-Larsen, Sanne Fredenslund, Jan Svane Mathiesen og Anders Ebdrup.

Pris for at deltage

Premium-medlem: Gratis

Basis-medlem: Gratis

Studerende-medlem: Gratis

Ikke-medlem: 1.250,00 kr.

CFA PL credits

If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 1.75 PL credits hours for your participation in this meeting

Details

Date:
3. March 2021
Time:
9:00 - 11:00
Event Category: