03
November
13:30 — 15:30
Pædagogernes Pension
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

Bedst muligt afkast eller bæredygtigt afkast?

Grundet covid-19 afholdes Finanskonferencen i år virtuelt og i to dele. Læs om og tilmeld dig også Finanskonferencen 2020 del 2: Centralbankernes rolle og risikoen for endnu en gælds- og aktieboble her.

Finanskonferencen 2020 del 1 sætter fokus på det potentielle modsætningsforhold og dilemma, der er mellem det stadigt stigende politiske pres for bæredygtighedsinvesteringer og afkast, set fra 3 centrale aktørers side:

  • Politikerne har fået øje, på de store ressourcer den finansielle sektor repræsenterer, som en mulige løsning på de store bæredygtighedsudfordringer det moderne samfund har fået. Er man gået for langt?
  • Hvordan takler forvaltere og rådgivere problemstillingen med at levere det optimale afkast samtidig med, at de skal udvikle produkter der flugter med hensynet til bæredygtighedsdagsordenen? Kan det føre til en ny finansiel boble?
  • I den forbindelse adresserer vi EU’s taksonomiforordning og kigger yderligere på, om sektorens forpligtelse overfor investorerne i forhold til afkastet kompromitteres af den nye dagsorden? Og får indsigt i Finanstilsynets overvejelser.

Program

13.30 Velkomst
Erling Skorstad, Formand for Finansforeningen / CFA Society Denmark
13.35 Indledning og præsentation af dagens program
Michael Albrechtslund, Direktør i Finansforeningen / CFA Society Denmark
13.40 Hvordan laver man et bæredygtigt investeringsprodukt indenfor vedvarende energiprojekter?
Christina Grumstrup Sørensen, Senior Partner, Copenhagen Infrastructure Partners
14.05 ESG i kapitalforvalterens hverdag – herunder gældende og fremtidig lovgivning
Lars Bo Bertram, CEO, BankInvest
14.30 Finanstilsynets rolle i en bæredygtig omstilling
Jesper Berg, CEO, Finanstilsynet
14.55 Spørgsmål til talerne og afrunding
Moderator: Michael Albrechtslund
15.30 Tak for i dag

Priser

Ved tilmelding til både Finanskonferencen 2020 del 1 og del 2 er der rabat til medlemmer.

Rabatten opnås efter tilmelding til del 2, hvor den vil fremgå af fakturaen.

Del 1 Del 2 Tilmelding til del 1 og 2
Premium-medlem 750 750 1250
Basis-medlem 750 750 1250
Studerende-medlem 250 250 400
Ikke-medlem 1500 1500 Ingen rabat

Læs om fordelene ved medlemskab af Finansforeningen og meld dig ind her.

Ved afbestilling senere end 24 timer inden arrangementsstart, forfalder hele deltagergebyret til betaling.

PL Credits

If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 2.0 PL credits for your participation in this meeting

Talerne

Christina Grumstrup Sørensen
Copenhagen Infrastructure Partners

Christina Grumstrup Sørensen is a Senior Partner at Copenhagen Infrastructure Partners, a renewable infrastructure fund management company founded in 2012. CIP manages 6 funds totaling more than EUR 10 billion, and Christina is heading the Asset Management across the Construction and Operational investments in all technologies. Christina has more than 20 years of experience in energy and a diverse range of other sectors. Christina worked as a Senior Vice President at DONG Energy Renewables, and was leading the development of DONG Energy’s offshore strategy and execution from the Walney Offshore Wind Farm to the Anholt and Borkum Rifgrund projects among others. Before DONG Energy, Christina was an Engagement Manager at McKinsey & Co for 7 years.  

Member of the board of directors of DSB A/S (the Danish Railway Company) and Human Practice Foundation. 

She holds a Master of Science in Mechanical Engineering from Technical University of Denmark. 

Lars Bo Bertram
BankInvest

Lars Bo Bertram er administrerende direktør i BankInvest-koncernen, som ejes af 38 lokale og landsdækkende pengeinstitutter og forvalter mere end 110 mia. kr. BankInvest er tilsluttet en række initiativer i arbejdet med ansvarlige investeringer, herunder de FN-støttede principper, PRI. Siden 2016 har BankInvest arbejdet målrettet med at integrere ansvarlighed i investeringsprocesserne, og i september 2020 er BankInvest kåret til ”Best ESG Responsible Investor Denmark” af finansmagasinet CFI.co.

Lars Bo Bertram har mange års erfaring fra den finansielle sektor. Før hans skifte til BankInvest i 2015 var han bankdirektør i Nykredit Bank A/S og chef for Nykredit Asset Management. Lars Bo Bertram er uddannet fra Handelshøjskolen i København og var den første dansker, der fik ”Certificate in ESG Investing” fra CFA UK.

Jesper Berg 
Finanstilsynet

Jesper Berg tiltrådte i oktober 2015 som direktør for Finanstilsynet. Han var fra 2010-2015 ansat i Nykreditkoncernen, blandt andet som bankdirektør i Nykredit Bank. Han havde på koncernbasis ansvar for regulering og rating. 

Jesper Berg arbejdede tidligere i en årrække i Danmarks Nationalbank, blandt andet som chef for afdelingen for finansiel stabilitet, handelsafdelingen og betalingsformidlingskontoret. Fra 2000-2004 var han chef for ECB’s afdeling for kapitalmarkedsforhold og finansielle strukturer, og som sådan er han den dansker, der har siddet tættest på den pengepolitiske beslutningsproces i ECB. Fra 1988-1991 var han økonom i IMF. 

Jesper Berg er uddannet cand. polit. fra København Universitet og har en MBA fra IMD. Han er forfatter til flere bøger, herunder Finansernes Fald, der udkom i 2009. 

Hovedsponsorer

Sponsorer

Details

Date:
3. November 2020
Time:
13:30 - 15:30
Event Category: