15
September
13:30 — 17:00
Vartov, Farvergade 27, opgang H, 1.sal – Store Sal, Copenhagen
Loading Events

Næste arrangement i serien omkring negative renter.

Coronakrisen gav nominelle renter – mest udtalt i USA – yderligere et tryk nedad. På trods af et lavt inflationsniveau, så garanter sikre obligationer et nærmest entydigt negativt realafkast. Ikke desto mindre forekommer der forsat at være en solid efterspørgsel efter dem. Hvorfor er det tilfældet? Og er det en tendens man kan forvente vil fortsætte?

Et væsentligt input er de regulatoriske forhold, som ”tvinger” mange investorer til at holde sikre obligationer.

Til at belyse dette vil Jesper Thye-Østergaard og Peter Mikkelsen fra Nordea, samt Jesper Bach Schultz fra Danske Bank fortælle om de nuværende og kommende rammevilkår, der kan og vil påvirke obligationsefterspørgslen.

De næste to indlæg tager afsæt i investorsiden. Det ene i form af en ”ureguleret” langsigtet investor repræsenteret ved Bertil From, CFO for Lundbeckfonden. Det andet repræsenterer den regulerede men stadig langsigtede investor i form af Sampension ved CIO Henrik Olejasz Larsen.

Begge vil berøre hvorfor og i hvilket omfang obligationer indgår i deres porteføljekonstruktion – og ikke mindst om der er ændringer undervejs afledt af de negative renter.

Program

13.30 Registrering, kaffe/te
14.00 Velkomst og introduktion til dagens program
14.05 En belysning af den regulatoriske efterspørgsel efter obligationer fra banker såvel som pensionssektor

A Pan-Nordic banks liquidity & collateral needs

Jesper Thye-Østergaard, Co-head of xVA Trading & Funding, Nordea LC & I Peter Mikkelsen, Head of Structuring & Portfolio Management, Executive Director, Group Treasury & ALM, Nordea Bank

Regulatoriske incitamenter til at investere i negative renter

Jesper Bech Schultz, Senior Sales Manager, Danske Markets.

15.00 Kaffepause
15.30 Har obligationer en plads i en god portefølje?

Henrik Olejasz Larsen, CIO, Sampension

16.15 Obligationer – et nødvendigt onde

Bertil From, CFO, Lundbeckfonden

17.00 Tak for i dag

Talerne

Henrik Olejasz Larsen

Sampension

Henrik er cand. polit. og har siden 2007 været investeringsdirektør Sampension. Før dette var han Chief Risk Officer i ATP og tidligere ansvarlig for Structured Finance i Carnegie Bank, Danmark, direktør og chef for finansafdelingen i Danske Bank, administrerende direktør i Juristernes og Økonomernes Pensionskasse og i mange år i BRFkredit, senest som fondsdirektør.

Bertil From

Lundbeckfonden

Bertil er CFO i Lundbeckfonden. Bertil From har ansvar for styring af fondens aktiver på ca. DKK 70 mia., der spænder fra de datterselskaberne Lundbeck, ALK-Abello og Falck over direkte biotek venture investeringer til en diversificeret investeringsportefølje.

Før Bertil From kom til Lundbeckfonden in 2006 har han arbejdet i Danske Bank med ansvar for kredit porteføljestyrring og kreditanalyse, og han har arbejdet i Danmarks Nationalbank og De Økonomiske Råd, Sekretariatet.

Han sidder i betyrelserne for Obel-LFI Ejendomme A/S, Aage V. Jensen Naturfond, Nordic Corporate Investment A/S og LFI Silva Investments A/S.

Bertil From er Cand Polit og har en Executive Program fra INSEAD.

Jesper Bech Schultz

Danske Bank

Jesper arbejder Risk Advisory i Danske Markets, hvor han beskæftiger sig med finansiel regulering og dens indvirkning på markedet. Jesper har en baggrund i Økonomi og Finansiering fra Københavns Universitet samt 4 års erfaring fra Institutional Structuring i Nordea Markets.

Jesper Thye-Østergaard

Nordea LC & I

Jesper er til daglig medansvarlig for en del af kapital- og finansieringsressourceallokering i Nordea Markets. Det inkluderer kollateraloptimering, Funds-Transfer-Pricing, prisning af funding samt optimering/afdækning af modpartsrisiko. Tidligere har han arbejdet på Trading med et bredt mandat indenfor fixed income, og forud for det med et bredt spektrum af derivatløsninger mod institutionelle kunder i Norden. Han er uddannet fra Handelshøjskolen i København og har passeret alle 3 CFA levels.

Peter Mikkelsen

Nordea Bank

Peter arbejder i Nordea Treasury, hvor han har ansvaret for Nordea Gruppens likvide og illikvide investeringsporteføljer, samt for gruppens Balance Sheet Structuring enhed. Investerings-porteføljen er domineret af bankens ca EUR 50bn store obligationsportefølje, der understøtter bankens likviditetsberedskab, og som primært består af realkreditobligationer, covered bonds og statsobligationer i bankens fem hovedvalutaer.
Før sin tid i Nordea Treasury, arbejdede Peter med institutionelle kunder og strukturering i Nordea Markets, samt i tilsvarende funktioner i udenlandske banker. Peter har en Ph.D i Finansiering.

Mødet er arrangeret af vores Obligationsudvalg: Eske Traberg Smidt, Claus Hvidegaard, Steffen Mielke, Kasper Ullegård, Morten Bækmand Nielsen, Bjarne Astrup Jensen, Anders Skytte Aalund og Erling Skorstad.

Priser ved fysisk deltagelse 

Premium-medlem: Gratis

Basis-medlem: 750 kr

Studerende: 750 kr

Ikke-medlem: 1500 kr

Priser ved live streaming 

Premium-medlem: Gratis

Basis-medlem: 350 kr

Studerende: Gratis

Ikke-medlem: 1200 kr

CFA CE Credit Hours

If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 2.5 CE credit hours for your participation in this meeting

Details

Date:
15 September
Time:
13:30 - 17:00
Event Category:
27
August

Blockchain

14:00 — 16:00
@ Online
Read more
15
September

Hvem pokker køber obligationer på de her niveauer?

13:30 — 17:00
@ Vartov, Farvergade 27, opgang H, 1.sal – Store Sal, Copenhagen
Read more