13
June
14:30 — 16:10
Kosmopol, Mødesalen, Fiolstræde 44, København K, 1171, Denmark
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

Inflationen er tårnhøj, og i både USA og Europa kommer de næste 12 måneder efter alt at dømme til at byde på renteforhøjelser fra FED og ECB.

Hvad er udsigterne for inflationen herfra? Har den bidt sig fast på samme måde som i 70’erne, eller er det mere forbigående?

Hvor langt er FED parat til at gå med renteforhøjelser? Er de villig til at udløse en recession? Kan midtvejsvalget påvirke FED’s muligheder?

I Europa er der udsigt til, at de negative renter snart er overstået. Hvor højt kan renten komme op og i hvilket tempo? Kan de sydeuropæiske lande klare højere renter, og hvad betyder krigen i Ukraine for ECB’s muligheder?

På dagens møde vil Andreas Steno Larsen, Cheføkonom hos Heimstaden komme med sin vurdering af inflationsudsigterne.

Ulrik Bie, Økonomisk Redaktør hos Berlingske vil tale om FED og den generelle situation i USA

Og Piet Haines Christiansen, Chefstrateg, ECB og EUR renter, Danske Bank vil give sin analyse af udsigterne for ECB og de europæiske problemstillinger.

Efter de tre indlæg, lægges der op til en spændende debat mellem de tre talere. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til talerne.

Program

14:00
Networking, kaffe og registrering
(Ved fysisk deltagelse)
14:30
Velkomst 
Anders Skytte Aalund, Director, Nordea Markets Trading og medlem af foreningens obligationsudvalg
14:35
Nej, vi er ikke tilbage i 70erne
Andreas Steno Larsen, Cheføkonom, Heimstaden
14:50
Back to the 80s?
Ulrik Bie, Økonomisk Redaktør, Berlingske
15:05
ECB kommer (endelig) med til festen, men den er snart slut
Piet Haines Christiansen, Chefstrateg, ECB og EUR renter, Danske Bank
15:20
Debat og spørgsmål
16:05
Afsluttende bemærkninger og tak for i dag

Talerne

Andreas Steno Larsen

Heimstaden

Andreas har siden sine tidlige skridt interesseret sig for spændfeltet mellem økonomi og samfund og har en baggrund med over 10 år i den finansielle sektor – senest som Global Chefstrateg hos Nordea. I dag er Andreas cheføkonom hos Heimstaden, mens han også passer sin egen private podcastvirksomhed ved siden af. Andreas beværter progammerne ”The Macro Trading Floor” og ”Real Vision – Daily Briefing” på ugentlig basis.

Se LinkedIn profil her

Ulrik Bie

Berlingske

Ulrik Bie har været økonomisk redaktør på Berlingske de seneste tre år med særlig fokus på internationale forhold. Før det arbejdede Ulrik blandt andet som cheføkonom hos Institute of International Finance i Washington. Ulrik arbejdede i et årti i Nykredit, senest som cheføkonom med ansvaret for makroøkonomi, valuta, aktier, virksomhedsobligationer og strategi. Ulrik er uddannet cand. polit i 1999. Ulrik har arbejdet i Nationalbanken i syv år, først i Sekretariet og Økonnomisk Afdeling og så udsendt tre år som finansattaché på ambassaden i Washington.

Se LinkedIn profil her

Piet Haines Christiansen

Danske Bank

Piet Haines Christiansen er chefanalytiker i Danske Bank med fokus på ECB og de europæiske rentemarkeder. Efter at have tilbragt mere end 6 år fordelt mellem ECB og ESM fra 2009 til 2016 med fokus på de euroområdet vendte han retur til Danmark som rentestrateg, først i Nordea, men siden 2018 i Danske Bank. Piet er uddannet cand.scient.oecon. fra Københavns Universitet og er ofte brugt af international medier på hans fokusområder.

Se LinkedIn profil her

Priser

Fysisk deltagelse 

Premium-medlem: Gratis

Basis-medlem: Gratis

Studerende-medlem: Gratis (begrænset antal)

Ikke-medlem: Kr. 1500

Online deltagelse 

Premium-medlem: Gratis

Basis-medlem: Gratis

Studerende-medlem: Gratis

Ikke-medlem: Kr. 1500

Læs om fordelene ved medlemskab af Finansforeningen og meld dig ind her. Vi afholder 20-30 arrangementer om året, så pengene er hurtigt tjent ind.

CFA PL credits
If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 1.5 PL credits for your participation in this meeting.

Arrangementet er arrangeret af foreningens Obligationsudvalg.

Details

Date:
13. June 2022
Time:
14:30 - 16:10
Event Categories:
,