26
February
9:00 — 10:15
Vartov, Farvergade 27, opgang H
Farvergade 27

København K, 1463 Denmark
Loading Events
  • This event has passed.

Finanstilsynet har i en ny rapport set nærmere på MiFID-II direktivets krav om, at pengeinstitutter, fondsmæglerselskaber mfl. kun lovligt må modtage provisionsbetalinger, hvis de services, som de leverer til kunderne, er kvalitetsforbedrende og proportionale med størrelsen på provisionen. Kravet om levering af proportionale kvalitetsforbedrende services gælder bl.a., når en kunde via sit pengeinstitut handler et provisionsbærende investeringsprodukt på baggrund af følgende distributionsformer: Via investeringsrådgivning, via smartphone/tablet-løsninger eller via netbanken (”execution only”-handler).

Vicekontorchef Mette Scharling fra Finanstilsynets Kontor for investorbeskyttelse kommer og fortæller nærmere om rapportens konklusioner.

Mette Scharling vil i indlægget beskrive, hvilke konklusioner Finanstilsynet i rapporten drager om begrebet ”kvalitetsforbedrende service”. Og hun vil samtidig beskrive, hvordan Finanstilsynet ser på kravet om proportionalitet i situationer, hvor der modtages formidlingsprovision. I den forbindelse vil hun gennemgå de minimumskrav til forretningsmodellerne, som Finanstilsynet fremsætter i rapporten, og som knytter sig til tre former for proportionalitet:

  • Proportionalitet alt efter distributionsform
  • Proportionalitet alt efter kundesegment
  • Proportionalitet for forskellige investeringsfonde

Målgruppen for indlægget er især distributører af investeringsprodukter, dvs. pengeinstitutter og fondsmæglerselskaber mfl., men indlægget vil også være relevant for producenter, som for eksempel investeringsforeninger, idet også producenterne har et eget ansvar, når de indgår aftaler om betaling af formidlingsprovision.

Indlægget vil samtidig især kunne være relevant for de, som har særlig interesse for MIFID-II-direktivets investorbeskyttende regler, herunder eksempelvis for medarbejdere eller rådgivere, som beskæftiger sig med legal og compliance, og som har ansvar for at bistå med at sikre, at pengeinstitutter, fondsmæglerselskaber mv. overholder gældende regulering i ”Bekendtgørelse om tredjepartsbetalinger”.

Tilmelding

Priser

Premium: Gratis

Basis: 350 kr

Ikke-medlemmer: 750 kr

Details

Date:
26. February 2019
Time:
9:00 - 10:15
Event Category:
15
September

Hvem pokker køber obligationer på de her niveauer?

13:30 — 17:00
@ Vartov, Farvergade 27, opgang H, 1.sal – Store Sal, Copenhagen
Read more