07
January
15:15 — 17:35
CBS, Solbjerg Plads 3, lokale: Sps16
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

Likviditet i obligationsmarkedet – en myte?

Omsætteligheden i rentemarkederne har været stærkt nedadgående i de senere år. Rentemarkederne har historisk været kendetegnet ved at foregå OTC. Men også børsnoterede og ultralikvide instrumenter har oplevet en markant reduktion i omsætning og markedsdybde.

Dette er delvist affødt af strammere regulering af de fleste aktører. Men samtidig bliver det selvforstærkende, fordi mange markedsaktører handler mindre på grund af stigende direkte handelsomkostninger (bid-offer spreads) og frygt for signaleffekter.

Spørgsmålet er derfor, om de nuværende markedsforhold er den nye virkelighed – eller om det bliver bedre eller endnu værre?

Vi har inviteret fire indsigtsfulde talere i forsøget på at afdække disse spørgsmål.

Program

15.30 Velkomst ved Kasper Ullegård

15.35 Lavere likviditet i obligationsmarkedet – den regulatoriske baggrund
Jens Rygaard, Head of Global Rates Trading & Product Development, Nordea Markets

Bankerne reducerer balancerne og dermed kapaciteten til at facilitere omsætningen. Hvor skal vi hen herfra?

16.05 Omsætteligheden i aktiemarkedet
Rolf Mølkjær, Head of Trading, Nykredit Asset Management

Aktiemarkedet er et rent børsmarked?
Hvordan er strukturen og handelsflowet i markedet? Hvem er prisstillere, hvem er risk takers? Er markedet påvirket af bankernes balancereduktioner?

16.35 Kan obligationsmarkedet kopiere aktiemarkedet?
Brett Chappell, Head of Fixed Income Trading, Nordea Investment Management

Er det et reelt alternativ, eller virker obligationsmarkederne anderledes? Hvilke platforme er ledige, og hjælper de med at forbedre likviditeten? Hvem skal stå bag disse, og hvordan skal de fungere? Hvilken regulering omkring ”best execution” m.m. venter forude?

17.05 Konsekvenserne af illikviditet for risikopræmier
Jens Dick-Nielsen, Lektor, Institut for Finansiering, CBS

Mindre omsættelighed fordrer en større risikopræmie til investor. Hvordan spredes illikviditet på det risikofri aktiv i form af f.eks. Bunds sig til andre obligationsmarkeder?
Omsætteligheden er blevet meget mere volatil – fra rimelig til ikke-eksisterende. Det i sig selv kræver en risikopræmie. Er der dynamiske effekter, som forstærker dette, og kan de kvantificeres?

17.35 Drinks & snacks

Priser

 

Medlemmer: kr. 750
Ikke-medlemmer: kr. 1600

CFA CE credit hours

 

CFA Society Denmark has determined that this program qualifies for 2 CE credit hours under the guidelines of the CFA Institute Continuing Education Program. If you are a CFA Institute member, CE credit for your participation in this program will be automatically recorded in your CE tracking tool.

Details

Date:
7. January 2016
Time:
15:15 - 17:35
Event Category: