17
March
16:00 — 22:00
Axelborg, Vesterbrogade 4, København V, 1620, Denmark
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

Nytårsmiddagen 2022

Hvordan går det med det, som nogen har kaldt Verdens største økonomiske eksperiment, og hvor meget betyder det egentlig for en langsigtet investor med fokus på innovation og vækst?

Den 17. marts 2022 mødes finans- og investeringsfolk igen til den traditionsrige Nytårsmiddag på Axelborg i København, og vi håber du kan deltage!

Vi har inviteret Poul Thomsen, tidl. IMF-direktør, og Thomas Harr, vicedirektør og chef for afdelingen Økonomi og Pengepolitik i Nationalbanken, for at diskutere statsgæld, inflation og pengepolitikken. Da gældskrisen raserede Europa for 10 år siden, var Poul Thomsen centralt placeret, og nu frygter han, at vi er på vej mod en ny eurokrise. Han mener samtidig, at pengepolitikken i mellemtiden er blevet politiseret, og at næste krise kan blive endnu værre. Vi stiller spørgsmålet videre, og får Nationalbankens syn på sagen også, og prøver gennem debat og spørgsmål fra salen, modereret af Kenneth Praefke, økonomikorrespondent og perspektivredaktør på Dagbladet Børsen, at komme dybere ned i argumenterne og forudsætningerne.

Derefter fokuserer vi på, hvordan investeringsverdenen og -mulighederne egentlig er, når man til en vis grad kan tillade sig at se igennem de makroøkonomiske forhold ovenfor, og alene fokuserer på den rene langsigtede værdiskabelse. Til det formål har vi inviteret Claus Gregersen, adm. direktør i Chr. Augustinus Fabrikker, som kommer ind på strukturen for den langsigtede værdiskabelse i Chr. Augustinus Fabrikker, samt visionen for investering i dansk erhvervsliv, herunder innovation og vækst.

Traditionen tro vil foreningens Regnskabsudvalg uddele Foreningens Informationspriser, og igen i år vil der blive uddelt en ESG-pris sponseret af Dansif, og Årets bedste Kandidatpris sponsoreret af Finans Danmark. Nytårsmiddagen er traditionelt et oplagt sted at netværke for vores medlemmer, og der er afsat god tid til dette før middagen.

Vi håber således at se rigtig mange af jer den 17. marts på Axelborg, Vesterbrogade 4A.

Program

16.00 Registrering, kaffe
16.30 Velkomst
Erling Skorstad, formand for Finansforeningen og CFA Society Denmark
16.40 Risikoen for Politisering af Pengepolitikken i Europa
Poul Thomsen, tidligere Direktør i IMF
17.00 Økonomisk opsving, finans- og pengepolitik og udsigterne for inflation
Thomas Harr, Vicedirektør, Chef for Økonomi og Pengepolitik, Danmarks Nationalbank
17.20 Spørgsmål og debat
Moderator: Kenneth Praefke, Økonomikorrespondent og perspektivredaktør, Dagbladet Børsen
17.50 Langsigtede ejerskab skaber værdi
Claus Gregersen, Adm. Direktør, Chr. Augustinus Fabrikker
18.20 Pause og bobler
19.15 Nytårsmiddag
3 retters menu, vin, kaffe
– efter hovedretten uddeles Finansforeningens priser
22.00 Tak for i aften

Talerne

Poul Thomsen

Tidligere IMF

Poul Mathias Thomsen retired as Director of the IMF’s European Department in 2020, after 38 years at the Fund. He oversaw the Fund’s policy discussions with its European member countries and with the ECB and the European Commission, working closely with political leaders and senior officials and representing the Fund at Euro Group meetings.

During the Euro Area crisis, Mr. Thomsen negotiated programs with Greece (2010 and 2012) and Portugal (2011). He supervised the IMF teams negotiating arrangements with Ukraine and Poland and was the lead-negotiator in program discussions with Iceland during the Global Financial Crisis. Mr. Thomsen worked on former centrally planned economies in Central and Eastern Europe from the beginning of the transition process and until 2008, including as head of mission during the 1998 Russian Crisis.

He is currently Visiting Professor in Practice at the London School of Economics.

Thomas Harr

Danmarks Nationalbank

Thomas Harr er Vicedirektør og chef for afdelingen Økonomi og Pengepolitik i Nationalbanken. I denne rolle er Harr ansvarlig for bankens overvågning af den danske og international økonomi, analyse af den pengepolitiske transmission og forskningsenheden.

Før han startede i Nationalbanken i maj 2021 var han siden 2014 Underdirektør og global analysechef i Danske Bank, hvor han ledte bankens analyser af nordiske og europæiske økonomier og rådgav bankens største kunder og ledelse. Fra 2007-2014 arbejdede Harr i Singapore, hvor han udfyldte forskellige analyse og ledelsesfunktioner i den engelske bank Standard Chartered og ledte bankens analyse af de asiatiske markeder. Igennem hans tid i Asien og i Danske har han væren en flittigt benyttet kommentator i internationale nyhedsmedier såsom Bloomberg og CNBC.

Han har en Ph.d. i økonomi fra Københavns Universitet og en Master i økonomi fra London School of Economics.

Se LinkedIn profil her

Claus Gregersen

Chr. Augustinus Fabrikker

Claus Gregersen er adm. direktør i det fondsejede investeringsselskab Chr. Augustinus Fabrikker.

Chr. Augustinus Fabrikker har en historie, der går over 270 år tilbage og har i de senere år øget sin samlede kapital fra ca. 20 mia. kr. til ca. 40 mia. kr. Selskabet har ligeledes cementeret sin position som værdiskabende, langsigtet ejer og investor med fokus på danske virksomheder med globalt udsyn.

Claus Gregersen har bestredet en række forskellige roller – fra administrerende direktør til bestyrelsesformand, partner og iværksætter. Claus Gregersen har været formand for Statens Pantebrevsselskab og Vækstfonden samt siddet i bestyrelsen for Finansiel Stabilitet. I dag er Claus Gregersen formand for og medlem af et antal bestyrelser, bl.a. Skandinavisk Holding, Jeudan, Tivoli og Fritz Hansen.

Se LinkedIn profil her

Moderator

Kenneth Praefke

Økonomikorrespondent og perspektivredaktør, Dagbladet Børsen

Se LinkedIn profil her

Priser

Premium medlem: kr. 1.500.

Basis medlem: kr. 1.750

Ikke medlemspris: kr. 2.500

Ved afbestilling senere end onsdag den 2. marts forfalder hele deltagergebyret til betaling.

CFA CE Credit Hours

If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 1.75 CE credit hours for your participation in this conference.

Sponsorer

Details

Date:
17. March 2022
Time:
16:00 - 22:00
Event Category: