05
December
8:30 — 11:10
Formuepleje, Tuborg Havnevej 15, Hellerup, 2900, Denmark
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

I april 2022 afholdte Finansforeningen/CFA Society Denmark seminaret “Rejsen mod 1,5 grader i 2050 – Mulighederne og faldgruberne for investorer”, hvor vi fokuserede på investeringsmulighederne som forventes at blive skabt fra den meget betydelige investering i energiomstillingen frem mod 2050.

Med dette arrangement, som vi har valgt at kalde “Rejsen mod 1,5 grader i 2050 Part II – Hvad med elnettet?”, vil vi fokusere på en problemstilling, som risikerer at forsinke energiomstillingen, nemlig den manglende investering i elnettet, og hvad det involverer af risici for investorerne.

Institutionelle investorer er meget ivrige efter at investere i energiomstillingen, og fokus for disse investeringer er næsten udelukkende energiproduktion, særligt offshore vind, grøn (og blå) hydrogen og solenergi. Ny kapacitet til energiproduktion gavner dog ingen, hvis ikke dette kan transporteres frem til slutbrugeren og derfor anslås hele 45% af den estimerede investering i energiomstillingen at skulle ske i elnettet. Men elnettet forsømmes og investorer i vedvarende energi risikerer aktuelt at måtte vente 3-10 år på tilslutning til elnettet af nye kapacitet. Dette påvirker afkastet på investeringer og skaber betydelig usikkerhed. Udfordringen er, at elnettet i mange lande er statsejet eller betydeligt reguleret.

Vi vil med seminaret have en diskussion af både risici relateret til den manglende investering i elnettet og mulighederne for investorer ved at deltage i den påkrævede investering i elnettet. Vi har inviteret Jacob Nørgaard Andersen, CEO, Stiesdal, Mark Ødum, Co-Founder & Chief Financial Officer, Better Energy, Jacob Lyngsgaard, Senior Partner og Head of Real Assets hos Novo Holdings og Kristian Rune Poulsen, Chefkonsulent, Green Power Denmark, til at give os indblik i udfordringerne og mulighederne som investorer. Den efterfølgende paneldebat modereres af Kristian Tornøe Johansen, CFA, Senior Equity Analyst hos SEB.

Dagens program

08:00
Ankomst, networking, let morgenforplejning og registrering
08:30
Velkomst og introduktion
Thomas Skovbjerg, CFA, medlem af Finansforeningen/CFA Society Denmarks aktieudvalg
08:40
Sådan bygger vi et energisystem, som er 100% baseret på vedvarende energi
Jacob Nørgaard Andersen, Chief Executive Officer, Stiesdal
09:05
We now have affordable energy – how to get regenerative and reliable energy?
Mark Augustenborg Ødum, Co-Founder & Chief Financial Officer, Better Energy
09:30
Pause & Networking
09:50
Novo Holdings – Investment approach from early stage to mature infrastructure / green transition
Jacob Lyngsgaard, Senior Partner, Head of Real Assets, Capital Investments, Novo Holdings
10:15
Green Power Denmark
Kristian Rune Poulsen, Chefkonsulent, Green Power Denmark
10:40
Paneldebat – Hvad med elnettet? Aktie- og investeringsvinkler
Kristian Tornøe Johansen, CFA, Senior Equity Analyst, SEB – dagens moderator
11:05
Afsluttende bemærkninger og tak for nu

Talerne

Jacob Nørgaard Andersen

Chief Executive Officer, Stiesdal

Jacob Nørgaard Andersen is the CEO of Stiesdal. He was the previous head of Engineering for Vattenfall Offshore Wind since 2018 and Country Manager for Vattenfall Denmark. Headed Siemens Gamesa’s North America Onshore business. Prior to that CEO of Siemens Wind Power’s Onshore Americas business and former Head of Siemens Wind Power in Canada. Started career in Wind in 2003 as a field technician on the Nysted offshore wind project in Denmark.

Mark Augustenborg Ødum

Co-Founder & Chief Financial Officer, Better Energy

.

Jacob Lyngsgaard

Senior Partner, Head of Real Assets, Capital Investments, Novo Holdings

Jacob joined Novo Holdings in 2020 to head up a newly established Real Asset investment program at Novo Holdings. Prior to Novo Holdings Jacob has worked at PFA Pension, AIP Management and Macquarie Capital all in roles related to infrasturcutre and green transition investing.

Kristian Rune Poulsen

Chefkonsulent, Green Power Denmark

Kristian har ti års erfaring fra energibranchen, som specialist i energisystemer med elsystemet som omdrejningspunkt. Særligt sammensætningen af fremtidens energisystem har været fokus for meget af Kristians arbejde, og har været med til at give en bred indsigt i handel med og fremstilling af energi, samt de teknologier vi bruger til energifremstilling i dag, og dem vi skal bruge i morgen. Hans store indsigt i energisystemer har bevirket, at Kristian ofte bruges som ekspert i medierne, når der skal kommenteres på den verserende energikrise. Kristian er uddannet civilingeniør fra DTU med speciale i matematiske modeller.

Kristian Tornøe Johansen, CFA

Senior Equity Analyst, SEB – dagens moderator

Kristian er sell-side aktieanalytiker hos SEB, hvor han dækker Ørsted, Vestas, NKT, FLSmidth, Nilfisk, Rockwool, Per Aarsleff, H+H, Solar, Brdr. A&O Johansen og HusCompagniet. Har arbejdet med aktieanalyse de sidste 15 år. Før SEB var Kristian hos Danske Bank og Carnegie. Han har bl.a. været ranket nr. 1 på energisektoren i den årlige Prospera ranking siden 2016. Kristian er CFA Chartholder siden 2014. Kristian har desuden været ledende analytiker på en række børsnoteringer herunder DONG Energy (Ørsted) og OX2

Tilmeld

Deltag fysisk eller online

Priser

Medlemmer af Finansforeningen: Gratis

Studerende-medlem: Gratis *)

Ikke-medlemmer: 1.500,00 kroner

Læs om fordelene ved medlemskab af Finansforeningen og meld dig ind her. Vi afholder 20-30 arrangementer om året, så pengene er hurtigt tjent ind.

*) et begrænset antal pladser

CFA PL credits
If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 2,25 PL credits for your participation in this meeting.

Details

Date:
5. December 2023
Time:
8:30 - 11:10
Event Category: