27
April
14:00 — 16:15
Kosmopol, Auditoriet, 1 sal, Fiolstræde 44, København K, 1171
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

I forbindelse med COP26 i Glasgow præsenterede Det internationale Energiagentur (IEA) en analyse, som konkluderer at selv hvis medlemmerne af Paris-aftalen leverer 100% på alle annoncerede klimamål, så er det ikke nok til at begrænse stigningen i klodens temperatur til 1,5 grader i 2050. IEA konkluderer også, at hvis vi skal nå målet om en temperatur-stigning på under 1,5 grader per 2050, så er der i første omgang brug for at investeringerne i energiomstillingen og den tilhørende infrastruktur frem til 2030 sættes op til DKK 25.000 milliarder om året. Dette er et svimlende beløb, som vil give attraktive investeringsmuligheder på tværs af flere aktivklasser.

Vi vil med dette seminar fokusere på, hvad den meget betydelige investering i energiomstillingen globalt vil give af muligheder for investorerne. Vi vil diskutere, om energiomstillingen er mulig uden øget volatilitet i priserne på fossile brændstoffer og andre relevante råvarer og om de nuværende aktører, såsom olie- og gasselskaber, faktisk har et forspring og derfor er den bedste måde at generere afkast på energiomstillingen. Vi skal også høre fra aktiestrateger hvor der i dag, på tværs af regioner og sektorer, allerede haves muligheder for investering i energiomstillingen og vi vil diskutere om visse energiteknologier som er relevante for energiomstillingen, såsom vind og EVs, allerede har oplevet den første periode med ekstraordinær vækst og om højvækst-selskaber relevante for energiomstillingen skal findes inden for andre områder.

Vi har derfor allieret os med Tim Kummerfeld, Head of Physical Asset Management hos Danske Commodities, Andreas Bork, Senior IR Officer hos Shell og Thomas Thygesen, Head of Strategy hos SEB, til at dele viden og indsigt omkring de forskellige udfordringer og muligheder for investorerne i relation til energiomstillingerne. Dagens moderator er Thomas Skovbjerg, CFA, medlem af Finansforeningen/CFA Society Denmarks aktieudvalg.

Seminaret er inspireret og arrangeret af Finansforeningen/CFA Society Denmarks Aktieudvalg, som består af Patrik Setterberg, Søren Mølbak, CFA, Thomas Skovbjerg, CFA, Otto Friedrichsen og Morten Gregersen, CFA.

Program

13:30
Networking, lette snacks og registrering
14:00
Velkomst og introduktion – Setting the Scene
Thomas Skovbjerg, CFA, medlem af Finansforeningen/CFA Society Denmarks aktieudvalg
14:10
Structural changes in Power Markets and implications for Investors
Tim Kummerfeld, Manager, Head of Physical Asset Management, Danske Commodities
14:45
Investering i energiomstillingen – Shell
Andreas Bork, Senior IR Officer, Shell
15:20
Pause & Networking
15:30
Energiomstillingen og mulighederne for aktieinvestorer – Equities in the transition
Thomas Thygesen, Head of Equity Strategy and Head of Research, Climate and Sustainable Finance, SEB
16:05
Afsluttende bemærkninger

Talerne

Tim Kummerfeld

Manager, Head of Physical Asset Management, Danske Commodities

Tim Kummerfeld is Head of Physical Asset Management at Danske Commodities. He has also held positions as senior commercial business developer and senior portfolio manager.
Before he joined Danske Commodities he spend 4 years as senior portfolio manager and intraday trader at Centrica Energy Trading, formerly known as Neas Energy A/S.
Tim holds a M.Eng. in Energy and Environmental Management from University of Flensburg

Andreas Bork

Senior IR Officer, Shell

Andreas Bork arbejder i Investor Relations i Shell med ansvar for ESG, og bruger således meget af sin tid på energiomstillingen i Shell. Han er Cand. Polit fra Københavns Universitet og startede sin karriere i Shell Danmark. Han var finansdirektør for Shell i Ukraine fra 2011 til 2015 og i Qatar fra 2015 til 2019. Andreas er gift og har 3 børn.

Thomas Thygesen

Head of Equity Strategy and Head of Research, Climate and Sustainable Finance, SEB

Thomas Thygesen is Head of strategy for SEB Equity Research and Head of research for SEB Climate & Sustainable Finance. His professional focus is in the intersection between economic history, macroeconomic analysis and applied financial theory, in recent years with a special focus on understanding the macro and market implications of the energy transition. Thomas originally joined SEB in 1997. He holds an MSc in economics and has more than 30 years’ experience in the financial sector.

Thomas Skovbjerg, CFA

Moderator

Thomas Skovbjerg, CFA er Senior Research Analyst hos AllianceBernstein og medlem af Finansforeningens Aktieudvalg. Thomas er hos AllianceBernstein del af et mindre team med base i København som forvalter en global aktiefond med AUM på DKK 100 mia. Inden AllianceBernstein var Thomas partner hos en mid-market private equity fond i London og han har derudover erfaring fra BankInvest og ATP som analytiker og porteføljemanager på aktier.

Priser Fysisk deltagelse* Online deltagelse
Premium-medlem: DKK 0,00 DKK 0,00
Basis-medlem: DKK 600,00 DKK 0,00
Studerende-medlem**: DKK 0,00 DKK 0,00
Ikke-medlem: DKK 1.500,00 DKK 1.500,00

*I tilfælde af udsolgt til fysisk deltagelse, kan du evt. tilmelde dig ventelisten, som gøres ved at benytte knappen “fysisk deltagelse”, eller du kan tilmelde sig online deltagelse i stedet.

** meget begrænsede antal pladser

Tilbud til ikke-medlemmer

Hvis du tegner et premium medlemskab, tilbyder vi dig i øjeblikket en medlemspris på 1.100 kroner gældende for resten af 2022. Normalprisen er 2.950 kroner for et helt år.

Tegner du i stedet et basismedlemskab, tilbyder vi dig en pris på 800 kroner gældende for resten af 2022. Normalprisen er 2.100 kroner for et helt år.

Ovenstående tilbud er under forudsætning af, at der er betalt ikke-medlemspris for dette seminar.

Læs om fordelene ved medlemskab af Finansforeningen og meld dig ind her.

Vi afholder 20-30 arrangementer om året, så pengene er hurtigt tjent ind.

CFA PL credits
If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 2.50 PL credits for your participation in this meeting.

Details

Date:
27. April 2022
Time:
14:00 - 16:15
Event Category: