16
March
14:00 — 16:00
Nykredit, Auditoriet, Kalvebod Brygge 1-3, København V, 1560
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

Obligationer er tilbage som aktivklasse – både som afkastmotor og måske også med gode porteføljeegenskaber, hvis renteeksponering igen kan virke diversificerende over for risikoaktiver.

Hvordan spiller det ind i porteføljekonstruktionen og mindsettet hos forskellige forvaltere af multi-asset porteføljer. Er der nogle erfaringer fra 2022, som betyder, at der skal nytænkes om håndtering af renterisiko og inflationsrisiko og hvordan påvirker det højere renteniveau generelt vurderingen af andre aktivklasser.

Vi har inviteret Allan Japhetson, Head of Investment Strategy, ATP, John Hydeskov, Deputy CIO, Velliv og Søren Funch Adamsen, Head of Portfolio Construction, Danske Bank Asset Management til at give deres vurdering af, hvordan det nye renteniveau påvirker deres strategi og porteføljekonstruktion.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til talerne under den efterfølgende debat.

Program

13:30
Networking, kaffe og registrering
(Ved fysisk deltagelse)
14:00
Velkomst og præsentation af dagens program
Steffen Mielke, Underdirektør, PensionDanmark og medlem af foreningens obligationsudvalg
14:05
Renteeksponering i ATP’s portefølje set i en ALM-kontekst
Allan Japhetson, Head of Investment Strategy, ATP
14:30
Højere allokering til obligationer i robuste porteføljer?
John Hydeskov, Deputy CIO, Velliv
14:55
Long term bond allocations in multi-asset strategies for investors with peer- and benchmark awareness
Søren Funch Adamsen, Head of Portfolio Construction, Danske Bank Asset Management
15:20
Spørgsmål og debat
15:55
Afsluttende bemærkninger og tak for i dag

Talerne

Allan Japhetson

ATP

Allan Japhetson er underdirektør og leder ATP’s porteføljekonstruktions-team, der er ansvarlig for den overordnede investeringstilgang og risikoallokering i ATP’s portefølje.
Før sin nuværende stilling ved ATP, var Allan, Head of Institutional Solutions i Nordea Markets, med fokus på rådgivning af institutionelle kunder i forhold regulering, ALM og aktivallokering.
Allan har en Ph.D. i Finansiering fra Copenhagen Business School.

Se LinkedIn profil her

John Hydeskov

Velliv

John Hydeskov er Deputy CIO i Velliv med ansvar for Markedsrente. Han har det overordnede ansvar for aktier, alternativer, porteføljekonstruktion og investeringsrisiko. Særligt at arbejdet med at konstruere en robust portefølje, som kan begå sig godt i flere markedsmiljøer, fylder meget. Eksponering til illikviditet, diversifikation mellem mange forskellige aktiver og en kontrolleret anvendelse af gearing har vist sig at være effektive komponenter. John sidder i Vellivs investeringskomité og Valuation Board. Tidligere var John Head of Liquid Investments i P+, Pensionskassen for Akademikere, Chief Quant Analyst i Nordea Markets, Portfolio Manager i ATP og Chief Analyst i Danske Bank. John er Cand. Polit fra Københavns Universitet.

Se LinkedIn profil her

Søren Funch Adamsen

Danske Bank Asset Management

Søren Funch Adamsen er chef for Portfolio Construction i DBAM med ansvar for de balancerede strategier, herunder flagship strategien Global Portfolio Solutions. Dette indebærer ansvaret for den overordnede investeringsstrategi på tværs af de store aktivklasser, aktier, renter, kredit og alternativer i disse produkter. Der er særligt fokus på optimal diversifikation og robust porteføljekonstruktion vha. derivater og alternative risikopræmiestrategier. Søren har tidligere været ansat i Nordea og SEB Pension og har en Cand. FIR fra Copenhagen Business School.

Se LinkedIn profil her

Priser (deltag fysisk eller online)

Medlem af Finansforeningen:
Gratis
Studerende-medlem af Finansforeningen:
Gratis*
Ikke-medlem:
Kr. 1.500
*få pladser ved fysisk deltagelse

Er du ikke medlem af Finansforeningen? Læs om fordelene ved medlemskab af Finansforeningen og meld dig ind her. Vi afholder 20-30 arrangementer om året, så pengene er hurtigt tjent ind.

CFA PL credits
If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 2.0 PL credits for your participation in this meeting.

Medlemsmødet er arrangeret af Finansforeningen/CFA Society Denmark sammen med obligationsudvalget.

Details

Date:
16. March 2023
Time:
14:00 - 16:00
Event Categories:
,