22
October
9:30 — 12:30
Vartov, Farvergade 27, opgang H, 1.sal – Store Sal, Copenhagen
Loading Events

Institutionelle- og privat investorer har i en længere årrække i stigende grad, allokereret kapital til alternative investeringer som eksempelvis ejendomme, Private Equity og råvarer. Udover at disse investeringstyper tilbyder mulighed for merkast, inflationsbeskyttelse og diversifikationsgevinster, så er de typisk mindre gennemsigtige, dyrere at administrerer og mere komplekse af natur end traditionelle aktiver.

En grundig porteføljestyring af alternativer og processen omkring beslutninger er derfor påkrævet, når det gælder strategisk investeringspolitik, allokeringsstørrelser samt den løbende risikostyring. Netop disse processer er en udfordrende disciplin for mange asset managers. Risikomæssigt giver alternative investeringer en lang række udfordringer, som man ikke ser på de traditionelle aktivklasser typisk aktier og obligationer.

Hvordan opfører de forskellige typer af alternative investeringer sig risikomæssigt anderledes i forhold til de traditionelle aktiver? Har man den rette governance-struktur på plads med den gældende regulering på området? Kan man modellere risici på alternative investeringer uden den nødvendige data og med hvilke antagelser om afkastfordeling på de forskellige typer? Hvordan vil alternative investeringer klare sig under evt. kommende finansielle kriser af forskellige slags? Ved Finansforeningen|CFA Society Denmarks seminar den 22. oktober 2020 stiller vi skarpt på risici og udfordringer ved alternative investeringer.

Mød Irene Holmslykke, PFA Asset Management, Anders Bruun, PensionDanmark, Frank Hvid Pedersen, Earlybird Research & Education og Christoph Junge, Velliv give deres vinkler på, hvordan risici ved alternativer bedst håndteres. Paneldebatten modereres af Martin Falk Leisner fra Dagbladet Børsen.

Præsentationerne vil foregå på dansk.

Program

09:30 – 10:00 Networking, morgenbuffet og registrering
10:00 – 10:10 Velkomst og introduktion til dagens emner

Michael E. Jensen, medlem af Risk & Complianceudvalget

10:10 – 10:40 Risikostyring af Alternative Investeringer

Irene Holmslykke, CEO hos PFA Asset Management

10:40 – 11:10 Modellering og Måling af Risici på Alternativer

Anders Bruun, CFO og CRO hos PensionDanmark

11:10 – 11:25 Pause & networking
11:25 – 11:55 Alternativer igennem Kriser

Frank Hvid Petersen, Earlybird Research & Education og Christoph Junge, CAIA, Head of Alternatives, hos Velliv

11:55 – 12:25 Paneldebat

Moderator, Martin Falk Leisner, Dagbladet Børsen

12:25 – 12:30 Afsluttende bemærkninger

Irene Holmslykke

CEO hos PFA Asset Management

Irene Holmslykke er CEO i PFA Asset Management. Hun har 23 års erfaring fra den finansielle sektor, og har været i PFA siden januar 2019. Hun har siden 2006 haft en række ledende poster i Danske Bank i kapitalmarkedsområderne, hvor hun har arbejdet med en bred vifte af områder fra Risikostyring, Asset Liability Management, Produktudvikling til Forretningsudvikling og Strategi. Hun har læst matematik og økonomi på Syddansk Universitet og har en Master i Business Administration fra CBS.

Anders Bruun

CFO og CRO hos PensionDanmark

Anders Bruun er CFO og CRO med ansvaret for økonomisk styring, controlling, rapportering og compliance. Siden 1999 har Anders Bruun varetaget en række ledende stillinger i PensionDanmark indenfor regnskab og økonomi samt IT og compliance. Før sin ansættelse i PensionDanmark var Anders Bruun statsautoriseret revisor i Deloitte. Anders Bruun er Cand.merc.aud. fra Copenhagen Business School.

Frank Hvid Petersen

Earlybird Research & Education.

Frank Hvid Petersen har en solid teoretisk og praktisk erfaring med makroøkonomi og finansielle markeder efter næsten 25 års arbejde inden for finanssektoren. Han har været chef for strategi og porteføljestyring hos Carnegie Investment Bank, Chief Investment Strategist i Nordea samt cheføkonom og chief equity strategist hos Alfred Berg. Han har vundet flere topplaceringer i den årlige Prospera undersøgelse blandt institutionelle investorer af de bedste makroøkonomi- og aktiestrategianalytikere.

Christoph Junge, CAIA

Head of Alternatives hos Velliv

Christoph Junge er Head of Alternatives i Velliv og har det daglige ansvar for alle alternative investeringer i Velliv, som spænder over Private Equity, Infrastruktur, Skov, Kredit samt Liquid Alts. Han har 20 års erfaring fra den finansielle sektor i både Danmark og Tyskland. Christoph har arbejdet med Asset Allocation, Manager Selection og investeringsrådgivning i blandt andet Nordea, Tryg og Jyske Bank. Christoph har en HD i Finansiering fra CBS og er Chartered Alternative Investment Analyst. Han blev kåret som Rising Star of the Year af Institutional Investor Institute i 2019.

Martin Falk Leisner

Dagbladet Børsen

Martin Falk Leisner er finansiel analytiker og ansat hos Dagbladet Børsen. Martin har gennem flere år været medansvarlig for gazellerne, Top1000, og konjunkturanalyse. Martin er tidligere formand for Finansforeningens Aktieudvalg og medstifter af Risk Netværket, samt har undervist i Operational Risk Management og bayesianske neurale netværk (BNN) på DTU. Han har beskæftiget sig indgående med risici i relation til naturressourcer og klima, herunder specifikt dyrkning af/investering i skov og kontrahering af vindenergi-projekter. Martin er cand.silv. (forstkandidat) og har desuden læst cand.merc.FIR (uden speciale).

Seminaret, Risici ved Alternative Investeringer, er arrangeret af Finansforeningen|CFA Society Denmarks Risk & Compliance udvalg, som består af Claus Madsen, Mathias Trads-Ravig, Jørgen Just Andresen og Michael E. Jensen.

Pris for deltagelse

Premium-medlem: 0,00 DKK

Basis-medlem: 600,00 DKK

Ikke medlem: 1.500,00 DKK

Studerende: 0,00 DKK (et begrænsede antal pladser)

CFA CE Credit Hours
If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 2.00 CE credit hours for your participation in this meeting.

Details

Date:
22 October
Time:
9:30 - 12:30
Event Category: