26
March
8:30 — 12:00
Kosmopol, Mødesalen, Fiolstræde 44, København K, 1171, Denmark
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

Som følge af Corona-virus/Covid-19 situationen, ser vi os desværre nødsaget til at udskyde arrangementet Risici ved Alternative Investeringer som skulle have været afholdt den 26. marts i Kosmopol. Vi følger udviklingen tæt og vil løbende evaluere, hvornår det igen kan lade sig gøre at afholde arrangementet.

Institutionelle- og privat investorer har i en længere årrække i stigende grad, allokereret kapital til alternative investeringer som eksempelvis ejendomme. Private Equity, og råvarer. Udover at disse investeringstyper tilbyder mulighed for merkast, inflationsbeskyttelse og diversifikationsgevinster, så er de typisk mindre gennemsigtige, dyrere at administrerer og mere komplekse af natur end traditionelle aktiver.

En grundig porteføljestyring af alternativer og processen omkring beslutninger er derfor påkrævet, når det gælder strategisk investeringspolitik, allokeringsstørrelser samt den løbende risikostyring. Netop disse processer er en udfordrende disciplin for mange asset managers.

Risikomæssigt giver alternative investeringer en lang række udfordringer, som man ikke ser på de traditionelle aktivklasser typisk aktier og obligationer. Hvordan opfører de forskellige typer af alternative investeringer sig risikomæssigt anderledes i forhold til de traditionelle aktiver? Har man den rette governance-struktur på plads med den gældende regulering på området? Kan man modellere risici på alternative investeringer uden den nødvendige data og med hvilke antagelser om afkastfordeling på de forskellige typer? Hvordan vil alternative investeringer klare sig under evt. kommende finansielle kriser af forskellige slags?

Ved seminaret stiller vi skarpt på risici og udfordringer ved alternative investeringer.

Præsentationerne vil foregå på dansk.

Program

08:30 – 09:00 Networking, morgenbuffet og registrering
09:00 – 09:10 Velkomst og introduktion til dagens program,

Michael Jensen, medlem af Risk & Complianceudvalget

09:10 – 09:40 Risikostyring af alternative Investeringer

Irene Holmslykke, Head of Alternative Investments Processes, Governance,
Risk and Valuation, Operations and Fund Accounting, PFA

09:40 – 10:10 Modellering og Måling af Risici på Alternativer

Anders Bruun, Direktør og Chief Financial Officer, PensionDanmark

10:10 – 10:25 Kaffepause
10:25 – 10:55 Alternativer igennem Kriser

Christoph Junge, Head of Alternatives, Velliv

10:55 – 11:30 Paneldebat

Moderator, Martin Falk Leisner, Dagbladet Børsen

11:30 Afrunding

Irene Holmslykke, PFA

Anders Bruun, Direktør og Chief Financial Officer, PensionDanmark

Christoph Junge er Head of Alternatives i Velliv og har det daglige ansvar for alle alternative investeringer i Velliv, som spænder over Private Equity, Infrastruktur, Skov, Kredit samt Liquid Alts.
Han har 20 års erfaring fra den finansielle sektor i både Danmark og Tyskland. Christoph har arbejdet med Asset Allocation, Manager Selection og investeringsrådgivning i blandt andet Nordea, Tryg og Jyske Bank. Christoph har en HD i Finansiering fra CBS og er Chartered Alternative Investment Analyst. Han blev kåret som Rising Star of the Year af Institutional Investor Institute i 2019.

Martin Falk Leisner er finansiel analytiker og ansat hos Dagbladet Børsen. Martin har gennem flere år været medansvarlig for gazellerne, Top1000, og konjunkturanalyse. Martin er tidligere formand for Finansforeningens Aktieudvalg og medstifter af Risk Netværket, samt har undervist i Operational Risk Management og bayesianske neurale netværk (BNN) på DTU.
Han har beskæftiget sig indgående med risici i relation til naturressourcer og klima, herunder specifikt dyrkning af/investering i skov og kontrahering af vindenergi-projekter. Martin er cand.silv. (forstkandidat) og har desuden læst cand.merc.FIR (uden speciale).

Risici ved Alternative Investeringer er arrangeret af Finansforeningens Risk & Compliance udvalg, som består af Claus Madsen, Mathias Trads-Ravig, Jørgen Just Andresen og Michael E. Jensen.

Pris for deltagelse

Premium-medlem: 0,00 DKK

Basis-medlem: 600,00 DKK

Ikke medlem: 1.500,00 DKK

Studerende: 0,00 DKK

CFA CE Credit Hours
If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 1.50 CE credit hours for your participation in this meeting.

Details

Date:
26. March 2020
Time:
8:30 - 12:00
Event Category: