Tema: Risikopræmier på Alternative Investeringer. Findes der en illikviditetspræmie på Alternative Investeringer? Hvad med Finanstilsynets rolle overfor L&P sektoren?
Ved investering i alternative aktivklasser (ejendomme, private equity, private debt og infrastrukturprojekter) binder man typisk investeringerne i en længere årrække. Fordelene ved alternative investeringer er, at man i nogle tilfælde opnår en risikospredning som man ikke ville kunne opnå i det børsnoterede marked, og at man kan høste en række risikopræmier, der på langt sigt kan give et højere afkast. Ved seminaret sætter vi fokus på risikopræmier og dermed krydsfeltet mellem risk management og aktiv allokering. Vi undersøger kompleksitets- og illikviditetspræmie, regulatorisk præmie og brown field/green field præmier. Vi ser nærmere på hvilke metoder og modeller man anvender til at beregne præmierne og hvordan man sikrer, at man får en tilstrækkelig kompensation.
Med os har vi Jacob Lester, Head of Risk Valuation & Models, ATP, Steen Lønberg Jørgensen, Partner, Copenhagen Infrastructure Partners og Michael Flycht, underdirektør hos PKA, til at stille skarpt på områderne omkring de forskellige typer af risikopræmier ved alternative investeringer.
Seminaret er inspireret og arrangeret af Finansforeningen/CFA Society Denmarks Risk & Complianceudvalg, som består af Claus Madsen, Mathias Trads-Ravig, Jørgen Just Andresen og Michael E. Jensen.
Program
08:15 |
Networking, let morgenbuffet og registrering
|
09:00 |
Velkomst og introduktion
|
09:05 |
Setting the Scene og Perspektiveringer
Jørgen Just Andresen, medlem af Finansforeningens/CFA Society Denmarks Risk & Complianceudvalg
|
09:25 |
Illikviditetspræmier
Jacob Lester, Head of Risk Valuation & Models, ATP
|
10:10 |
Networking & Pause
|
10:40 |
Kompleksitetspræmier
Steen Lønberg Jørgensen, Partner, Copenhagen Infrastructure Partners
|
11:10 |
Hvor meget bør man som pensionskasse allokere til alternative investeringer?
Michael Flycht, Underdirektør, PKA
|
11:40 |
Afsluttende bemærkninger
|
Talerne
Jacob Lester, Head of Risk Valuation & Models
ATP
Jacob Lester er Head of Risk Valuation & Models i ATP med ansvar for værdiansættelse og risikomodellering af porteføljen. Arbejdet omfatter desuden udvikling og vedligeholdelse af ATP’s egenudviklet faktormodel herunder risikomodellering af illikvide aktivklasser og samspillet til de likvide aktiver. Jacob har mere end 20 års erfaring fra den finansielle sektor og har tidligere haft ansvaret for ALM-rådgivning, salg og strukturering til institutionelle investorer i blandt andet i Danske Bank, Nordea og Citigroup. Jacob har en Ph.D. i økonomi og finansiering fra Københavns Universitet.
Steen Lønberg Jørgensen, Partner
Copenhagen Infrastructure Partners
Steen Lønberg Jørgensen is a Partner with Copenhagen Infrastructure Partners, where he focuses on fund design/development, fund raising, and investor relations. Most recently Steen led the fund raising for CI IV of EUR 7.25bn (“renewables 1.0”) and CI ETF I of EUR +2.25 bn (“renewables 2.0”). Steen joined the firm in November 2015 after a career in various positions within finance, transactions, and general management within banking, consulting, private equity, and the agriculture/aquaculture industry. Steen holds a Master of Science, Economics from University of Copenhagen (1995) and an MBA from New York University, Stern School of Business (1999).
Michael Flycht, underdirektør
PKA
Michael Flycht har arbejdet i pensionssektoren siden 2002 primært på investeringssiden, og har også haft et par år i risikostyring. Siden 2018 har Michael haft ansvaret for børsnoterede aktier og likvide alternativer i PKA. Det var imidlertid den strategiske renteafdækning, som Michael fokuserede på i starten af karieren i 00’erne og senere – i kølvandet på Finanskrisen – skiftede fokus til taktiske muligheder ’dislocations’. De sidste 10 år har fokus gradvist flyttet sig fra det taktiske til det mere strategiske, hvor alternativer fylder meget. Særligt i Michaels nuværende job i PKA udgør alternativer en væsentlig del af porteføljen. Her er det både de unoterede alternativer som vindmølle- og solcelleparker og private equity samt de mere likvide hedge fond lignende strategier, som der fokuseres på.
Priser
Fysisk deltagelse
Premium-medlem: DKK 0,00
Basis-medlem: DKK 600,00
Studerende-medlem: DKK 0,00
Ikke-medlem: DKK 1.500,00
Livestream deltagelse
Premium-medlem: DKK 0,00
Basis-medlem: DKK 0,00
Studerende-medlem: DKK 0,00
Ikke-medlem: DKK 1.500,00
Læs om fordelene ved medlemskab af Finansforeningen og meld dig ind her. Vi afholder 20-30 arrangementer om året, så pengene er hurtigt tjent ind.
CFA PL credits
If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 2.00 PL credits for your participation in this meeting.