27
April
14:00 — 16:00
CBS, SPs08, Solbjerg Plads 3,, Frederiksberg, 2000
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

Finansforeningen/CFA Society Denmark indbyder i samarbejde med obligationsudvalget til en miniserie med to møder med kort mellemrum, hvor vi sætter fokus på inflation og højere renter.

del 2 flytter vi fokus til de finansielle markeder, hvor vi har inviteret 3 økonomer fra det finansielle område til at give deres bud på, om vi har set toppen af inflationen og renterne, og om vi går ind i en ny æra med permanent højere renter.

De tre økonomer er, Vicedirektør og Chef for Økonomi og Pengepolitik i Danmarks Nationalbank, Thomas HarrHead of Strategy hos SEB Equity Research, Thomas Thygesen og Senior Euro Area Economist i Danske Bank, Aila Mihr.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til talerne under den efterfølgende debat.

__________________________________________________________

del 1 (onsdag den 29. marts) sætter vi fokus på risikoen for vedvarende højere inflation via en løn-/prisspiral. Udgangspunktet er et stramt arbejdsmarked og virksomheder, der skal navigere i et miljø med højere inputpriser og høje lønforventninger. Vi ser på inflationsudsigterne og implikationerne for dansk konkurrenceevne i forhold til løninflation i vores nabolande.

Vi har fået tre økonomer med afsæt i arbejdsmarkedsforhold til at give deres bud på udsigterne for dansk inflation og konkurrenceevne. Det er cheføkonom i Dansk Metal Erik Bjørstedcheføkonom i Dansk Erhverv, Tore Stramer og medlem af De Økonomiske Råds formandskab og vismand, Professor Jakob Roland Munch.

Her vil der også være mulighed for at stille spørgsmål til talerne under den efterfølgende debat.

Program (Del 2)

13:30
Networking, kaffe og registrering
(Ved fysisk deltagelse)
14:00
Velkomst og præsentation af dagens program
Pernille Jessen, Co-Cheif Investment Officer, AkademikerPension og medlem af foreningens obligationsudvalg
14:05
Højere inflation og renter – en ny æra eller et kort blip?
Thomas Harr, Vicedirektør, Chef for Økonomi og Pengepolitik, Danmarks Nationalbank
14:30
Regimeskifte til højere inflation og rente
Thomas Thygesen, Head of strategy, SEB Equity Research
14:55
Euro inflation at the crossroads – overshooting, undershooting, or back to target? (indlægget afholdes på engelsk)
Aila Mihr, Senior Euro Area Economist, Danske Bank
15:20
Spørgsmål og debat
15:55
Afsluttende bemærkninger og tak for i dag

Talerne

Thomas Harr
Danmarks Nationalbank

Thomas Harr er Vicedirektør og chef for afdelingen Økonomi og Pengepolitik i Nationalbanken. I denne rolle er Harr ansvarlig for bankens overvågning af den danske og international økonomi, analyse af den pengepolitiske transmission og forskningsenheden.
Før han startede i Nationalbanken i maj 2021 var han siden 2014 Underdirektør og global analysechef i Danske Bank, hvor han ledte bankens analyser af nordiske og europæiske økonomier og rådgav bankens største kunder og ledelse. Fra 2007-2014 arbejdede Harr i Singapore, hvor han udfyldte forskellige analyse og ledelsesfunktioner i den engelske bank Standard Chartered og ledte bankens analyse af de asiatiske markeder. Igennem hans tid i Asien og i Danske har han væren en flittigt benyttet kommentator i internationale nyhedsmedier såsom Bloomberg og CNBC.
Han har en Ph.d. i økonomi fra Københavns Universitet og en Master i økonomi fra London School of Economics.

Se LinkedIn profil her

Thomas Thygesen
SEB Equity Research

Thomas Thygesen is global head of Strategy Research at SEB Equities and also Head of Research, Climate and Sustainable Finance and Co-Editor of the flagship publication The Green Bond. He has more than 30 years’ experience from the financial sector focusing on the intersection between economics, history and financial markets. Thomas has an MSc in Economics from the University of Copenhagen.

Se LinkedIn profil her

Aila Mihr
Danske Bank

Aila Mihr joined Danske Bank in 2016 and currently holds the position of Senior Euro Area Economist. Her focus is on European macro developments, but as a German national herself, Aila has also local insights into the current political debates ongoing in Germany. Before joining Danske Bank, Aila also worked at Deutsche Bank and the Bank of England.

Se LinkedIn profil her

Priser (deltag fysisk eller online)

Medlem af Finansforeningen:
Gratis
Studerende-medlem af Finansforeningen:
Gratis*
Ikke-medlem:
Kr. 1.500

Er du ikke medlem af Finansforeningen? Læs om fordelene ved medlemskab af Finansforeningen og meld dig ind her. Vi afholder 20-30 arrangementer om året, så pengene er hurtigt tjent ind.

CFA PL credits
If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 2.0 PL credits for your participation in this meeting.

Medlemsmødet er arrangeret af Finansforeningen/CFA Society Denmark sammen med obligationsudvalget og medarrangør Institut for Finansiering, CBS.

Details

Date:
27. April 2023
Time:
14:00 - 16:00
Event Categories:
,