29
March
14:00 — 16:00
Nordea, Mødelokale: Metro-E.0.0.1 Conference, Grønjordsvej 10, København, 2300, Denmark
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

Finansforeningen/CFA Society Denmark indbyder i samarbejde med obligationsudvalget til en miniserie med to møder med kort mellemrum, hvor vi sætter fokus på inflation og højere renter.

del 1 sætter vi fokus på risikoen for vedvarende højere inflation via en løn-/prisspiral. Udgangspunktet er et stramt arbejdsmarked og virksomheder, der skal navigere i et miljø med højere inputpriser og høje lønforventninger. Vi ser på inflationsudsigterne og implikationerne for dansk konkurrenceevne i forhold til løninflation i vores nabolande.

Vi har fået tre økonomer med afsæt i arbejdsmarkedsforhold til at give deres bud på udsigterne for dansk inflation og konkurrenceevne. Det er cheføkonom i Dansk Metal Erik Bjørstedcheføkonom i Dansk Erhverv, Tore Stramer og medlem af De Økonomiske Råds formandskab og vismand, Professor Jakob Roland Munch.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til talerne under den efterfølgende debat.

_________________________________________________________

del 2 (torsdag den 27. april) flytter vi fokus til de finansielle markeder, hvor vi har inviteret 3 økonomer fra det finansielle område til at give deres bud på, om vi har set toppen af inflationen og renterne, og om vi går ind i en ny æra med permanent højere renter.

De tre økonomer er, Vicedirektør og Chef for Økonomi og Pengepolitik i Danmarks Nationalbank, Thomas HarrHead of Strategy hos SEB Equity Research, Thomas Thygesen og Senior Euro Area Economist i Danske Bank, Aila Mihr.

Her vil der også være mulighed for at stille spørgsmål til talerne under den efterfølgende debat.

Program (Del 1)

13:30
Networking, kaffe og registrering
(Ved fysisk deltagelse)
14:00
Velkomst og præsentation af dagens program
Kasper Ullegaard, CEO, Asgard Asset Management og medlem af foreningens obligationsudvalg
14:05
Inflationskrisen og lønmodtagere
Erik Bjørsted, Cheføkonom, Dansk Metal
14:30
Inflationskrisen og dansk erhvervsliv
Tore Stramer, Cheføkonom, Dansk Erhverv
14:55
Inflation og løn
Jakob Roland Munch, Økonomisk vismand og professor, Økonomisk Institut,
Københavns Universitet
15:20
Spørgsmål og debat
15:55
Afsluttende bemærkninger og tak for i dag

Talerne

Erik Bjørsted
Dansk Metal

Erik Bjørsted er kandidat i Matematik-Økonomi fra Københavns Universitet, hvor han blev færdig i 2005. Efter studiet startede han som fuldmægtig i ADAM-gruppen i Danmarks Statistik, hvor han arbejdede med udviklingen og vedligeholdelsen af den samfundsøkonomiske model, ADAM, som finansministeriet i mange år har brugt til at udarbejde prognoser. I 2008 skiftede han til Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, hvor han i 2016 blev udnævnt til cheføkonom. For et år siden blev han så ny cheføkonom i Dansk Metal, hvor han netop har været dybt involveret i overenskomstforhandlingerne på industriens område. Erik Bjørsted er ekspert i makroøkonomi – herunder særligt arbejdsmarkedsøkonomi og løndannelse. Han har i mange år arbejdet med makroøkonomiske modeller og forecasts, og han er en flittigt brugt kommentator i den økonomisk/politiske debat.

Se LinkedIn profil her

Jakob Roland Munch
Københavns Universitet

Jakob Roland Munch er professor i økonomi ved Københavns Universitet. Hans forskning er især fokuseret på international handel, globalisering og arbejdsmarkedsøkonomi. Han er cand. scient. oecon fra Aarhus Universitet i 1996 og ph.d. i økonomi fra Aarhus Universitet i 2000. Jakob er også tilknyttet det tyske IZA-institut og Economic Policy Research Unit (EPRU) ved Københavns Universitet. Han var medlem af Udvalg for kvalitet og relevans i de videregående uddannelser i 2013-2015.

Tore Stramer
Dansk Erhverv

Tore Stramer er cheføkonom i Dansk Erhverv og uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 2007. Han er forhenværende cheføkonom i Nykredit og seniorøkonom i Danske Bank.

Se LinkedIn profil her

Priser (deltag fysisk eller online)

Medlem af Finansforeningen:
Gratis
Studerende-medlem af Finansforeningen:
Gratis*
Ikke-medlem:
Kr. 1.500

Er du ikke medlem af Finansforeningen? Læs om fordelene ved medlemskab af Finansforeningen og meld dig ind her. Vi afholder 20-30 arrangementer om året, så pengene er hurtigt tjent ind.

CFA PL credits
If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 2.0 PL credits for your participation in this meeting.

Medlemsmødet er arrangeret af Finansforeningen/CFA Society Denmark sammen med obligationsudvalget.

Details

Date:
29. March 2023
Time:
14:00 - 16:00
Event Categories:
,