31
August
8:30 — 11:05
Kosmopol, Mødesalen, Fiolstræde 44, København K, 1171, Denmark
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

Networking samt let morgenbuffet fra kl. 08:00

Enterprise Risk Management er en gennemgribende proces med fokus på at identificere og adressere de potentielle hændelser, som repræsenterer risici som står vejen for opnåelse af strategiske mål eller muligheder for at opnå konkurrencefordele.

Nogle af de grundlæggende elementer i ERM er en vurdering af signifikante risikoelementer og implementering af passende reaktioner på disse risici. Kigger vi på væsentlige ledelsesopgaver, omfatter disse beslutninger som vedrører selve risikoarkitekturen eller infrastrukturen, dokumentation af procedurer eller risikostyringsprotokoller, uddannelse, overvågning og rapportering om risici og risikostyringsaktiviteter. Hertil kommer den udfordrende opgave, at sikre en forankring overalt i virksomheden.

Ved dette seminar kigger vi nærmere på basal viden om ERM samt forskellige typer af reaktioner til opståede risici. Hvilke værdier kan man hive ud af ERM? I hvilken udstrækning giver det konkurrencemæssige fordele? Hvordan sikre man bindeleddet mellem strategi og beslutningstagning? Vi kigger også nærmere på effekterne af ERM og rammeværkstøjer i den finansielle sektor. Hvilke standarder benyttes? Hvor findes der særlige udbredte risikodomæner og hvad betyder de i det integrerede risikobillede? Hvad med cyber-risici og hvordan forankres disse risici i organisationerne? Sidst men ikke mindst, udfordrer vi også om empirien nu også virker – og i hvilken grad?

Med os til at belyse de forskellige grene af ERM-disciplinen har vi, Michael E. Jensen, CEO, Global Risk Clinic, Niels Kaas, Head of Risk and Security, Danmarks Nationalbank og Torben Juul Andersen, Department of International Economics, Government and Business, Copenhagen Business School.

Ved den efterfølgende paneldebat, vil Kenneth Brandborg, CFA spille interessante vinkler og dilemmaer på banen til de tre talere.

Seminaret er inspireret og arrangeret af Finansforeningen/CFA Society Denmarks Risk & Complianceudvalg, som består af Claus Madsen, Mathias Trads-Ravig, Jørgen Just Andresen og Michael E. Jensen.

Program

08:00
Networking, let morgenbuffet og registrering
08:30
Velkomst og introduktion
Michael Albrechtslund, direktør, Finansforeningen/CFA Society Denmark
08:35
Hvad er Enterprise Risk Management
Michael E. Jensen, CEO, Global Risk Clinic
09:10
Ledelse og Strategisk Risikostyring
Torben Juul Andersen, Department of International Economics, Government and Business, CBS
09:45
Kort pause
09:55
Enterprise Risk Management i Nationalbanken
Niels Kaas, Head of Risk and Security, Danmarks Nationalbank
10:30
Paneldebat
Moderator, Kenneth Brandborg, CFA, Partner, CPO Capital Market Partners & RegTech DataHub
11:00
Afsluttende bemærkninger og tak for nu

Talerne

Michael E. Jensen

CEO, Global Risk Clinic

Prior Professional Experience

Fidelity International | UK | Global Head of Operational Risk
Saxobank | DK | Head of Group Operational Risk Management
Rabobank | NL | Strategic Advisor
Danske Bank | DK | Head of Group Operational Risk
Capital Group | USA | Manager Group Operational Risk

Academic Background

Harvard Business School | MA | USA | Risk Management Executive Course
Harvard Business School | MA | USA | Advanced Management Program
Loyola Marymount University | CA | USA | Master of Business Administration

Torben Juul Andersen

Department of International Economics, Government and Business, CBS

Torben Juul Andersen is Professor of Strategy and International Management at the Copenhagen Business School and Director of the Global Strategic Responsiveness Initiative. He has authored numerous books and academic articles on strategic and risk leadership topics. Torben has previously held executive positions at Citibank/Citicorp Investment Bank, SDS Securities, Unibank, and PHB Hagler-Bailly, and is an Honorary Fellow of the Institute of Risk Management (IRM).

Niels Kaas

Head of Risk and Security, Danmarks Nationalbank

Niels Kaas har mere end 10 års erfaring fra den finansielle sektor, heraf flere års erfaring hos Nordea med fokus på kapitalkrav og risikostyring indenfor finansielle- og ikke-finansielle risici. Niels er i dag Chief Operational Risk Officer (Risiko- og Sikkerhedschef) i Danmarks Nationalbank og ansvarlig for bankens 2. forsvarslinje med fokus på alle typer af ikke-finansielle risici på tværs af organisationen. Dette inkluderer forretnings-, proces- og compliance – risici, samt it- og cybersikkerhed. Niels Kaas er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet.

Moderator, Kenneth Brandborg, CFA

Partner, CPO Capital Market Partners & RegTech DataHub.

Kenneth Brandborg har siden 2001 arbejdet i den finansielle sektor og med FinTech. Inden for FinTech har Kenneth arbejdet med udvikling af software til porteføljestyring, valutahandel og datahåndtering. I den finansielle sektor har han haft roller som som senior analytiker samt produkt- og projektleder. Senest har Kenneth arbejdet som medstifter og CEO for et FinTech startup.

Kenneth har udviklet og implementeret en lang række komplicerede projekter og opgaver inden for forsikring, pension, bank, kapitalmarkedet og asset management. Dertil har han en dybdegående finansiel viden, samt solid erfaring med at transformere viden om finans, IT-applikationer og forretningsforståelse til konkrete løsninger. Kenneth har en bred forretnings- og systemmæssig forståelse inden for Front, Middle og Back Office, og har gennem alle årene haft speciale i risiko og afkast.

Kenneth er en udpræget teamplayer og bruger sin dybe faglige indsigt til at strukturere projekter og opgaver, så de når i mål til aftalt tid og med høj kvalitet.

Hos CMP er Kenneth ansvarlig for REGTECH DATAHUB, således den leverer størst mulig værdi til både nuværende og fremtidige kunder.

Derudover har Kenneth solid undervisningserfaring, som underviser på HD, bachelor, kandidat og CFA-kurser.

Kenneth er uddannet cand.scient.oecon. fra Syddansk Universitet samt CFA Charterholder.

Priser

Premium-medlem: Gratis

Basis-medlem: 300,00

Studerende-medlem: Gratis

Ikke-medlem: kr. 750,00

Læs om fordelene ved medlemskab af Finansforeningen og meld dig ind her. Vi afholder 20-30 arrangementer om året, så pengene er hurtigt tjent ind.

CFA PL credits
If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 2,25 PL credits for your participation in this meeting.

Details

Date:
31. August 2022
Time:
8:30 - 11:05
Event Category: