Kære medlem

Foreningens purpose
I Finansforeningen/CFA Society Denmark arbejder vi for at sikre høje kompetencer samt standarder for ansvarlighed og ordentlighed blandt vores medlemmer. Derved er vi med til at sikre, at den finansielle sektor kan opfylde sin rolle og opgave i det moderne samfund. Det er formålet med foreningen.

Gennem medlemsmøder, konferencer, netværksmøder og det faglitterære tidsskrift Finans/Invest har foreningen en vigtig rolle i relation til vidensdelingen og efteruddannelsen af den finansielle sektor i Danmark. Den rolle har vi udfyldt igennem 2022 ved at afholde mere end 50 aktiviteter – med over 2.000 deltagere – og stærke netværksmuligheder for medlemmerne. Især den seneste Finanskonference samt de stigende antal fysiske medlemsmøder post-corona er blevet rost af deltagerne for muligheden for mange gode samtaler med kolleger fra branchen.

Ændret medlemsstruktur
Nu gør vi det endnu mere enkelt at være medlem og få den fulde værdi af foreningen, idet vi fra 1. januar 2023 kun har én type medlemskab, som indeholder følgende:

  • Gratis deltagelse i mere end 25 medlemsmøder ved fysisk fremmøde eller online
  • Gratis adgang til optagelser af langt de fleste onlinemedlemsmøder
  • Fri adgang til Finansforeningens online Nøgletalsvejledning (keyratios.org)
  • Gratis E-abonnement på Finans/Invest + fri adgang til artikelbasen

Derudover kan medlemmerne af Finansforeningen/CFA Society Denmark søge om optagelse i ét eller flere af de ti nuværende faglige netværk. Der er også medlemsrabat på Finanskonferencen, Private Banking Dagen, Realkreditdagen, AI Konferencen, kurser og den årlige Nytårsmiddag.

Alt dette for et medlemskab af Finansforeningen/CFA Society Denmark, der koster den beskedne sum af 2.950 kr. årligt (studerende-medlemskabet er fortsat gratis). Dette skal ses i sammenligning med de kommercielle tilbud, der er på lignende møder, hvor bare et enkelt halvdagsarrangement nemt kan koste det dobbelte af et årligt medlemskab af Finansforeningen/CFA Society Denmark.
Konkret betyder ændringen, at Basismedlemskabet nedlægges, så der fremover kun er én medlemspris. Det betyder således en generel stigning i det årlige kontingent for nuværende Basismedlemmer, som dog samtidig slipper for løbende deltagergebyrer på typisk 600 kr. ved fysiske møder, hvilket har været et stort ønske hos mange.

Beslutningen om at have én type medlemskab er truffet, fordi vi ønsker at fortsætte med at være relevante for vores medlemmer. Og vores medlemmer ønsker både mulighed for at deltage i møder fysisk og online i høj kvalitet. Forhøjelsen af det årlige kontingent for nogen skyldes, at vi oplever en stigning i omkostningerne ved at drive foreningen herunder til onlinestreaming. Derfor har vi valgt at tilbyde ét enkelt og stærkt medlemskab til alle.

Vi gør det nu mere enkelt at være medlem, men vi har stadig Danmarks billigste og fagligt bedste netværks- og videreuddannelsestilbud for finansansatte. Og det er vi stolte af.

Flytning af Foreningens traditionsrige Nytårsmiddag
Igennem tiderne har foreningen haft mange prominent talere på årets Nytårsmiddag. Udover det altid hyggelige selskab og den stærke netværksmulighed, er det muligheden for at komme i tæt dialog med disse talere, som får medlemmerne til at deltage år efter år. Da vi bestræber os på at fastholde det høje niveau men ikke har kunnet finde plads i kalenderen i januar hos dem, vi gerne vil præsentere for jer i år, er Nytårsmiddagen i år udskudt fra januar til den 9. marts på Axelborg i København. Fokus denne gang er på det øjeblikkelige erhvervsklima i EU, institutionens rolle og konsekvenserne af den geopolitiske situation. Vi glæder os til at løfte sløret for det endelige program snarest.

Nyt tiltag – Diversitet
Finansforeningen holder d. 19. januar et kick-off arrangement med henblik på at lancere et nyt Diversitetsnetværk, som skal arbejde med diversitet i vores del af finanssektoren. Deltagelse i kick-off arrangementet er gratis.

Netværket er for alle, og det første fokus vil være på kønsdiversitet, men vi kommer også til at sætte fokus på andre områder som nationalitet, etnicitet, religion, seksualitet, alder, uddannelse, neurodiversitet etc. Vi har til første møde inviteret Alexandra Morris, Investment Director, SKAGEN Funds, og leder af og initiativtager til Kvinner i frontfinans, og Mette Lindbæk, adm. direktør, Finance Society Norway (Forening for finansfag Norge), til at fortælle om Kvinner i Frontfinans og deres undersøgelser. Derudover vil Christian Heiberg, Head of Danske Bank Asset Management, fortælle om, hvordan Danske Bank Asset Management arbejder med diversitet.

Initiativtagere til og udvalget bag Diversitetsnetværket er Camilla Jenkey, Chief Communications Consultant, Danske Invest, og Elizabeth Holmenlund, CFA, Vice President, Morgan Stanley.

Læs mere om netværket og kick-off arrangementet her.

Vores løfte til dig som medlem
Finansforeningen har nu i 49 år været samlingspunkt for 1200-1400 Investment Professionals i og uden for Danmark. Et medlemskab af Finansforeningen/CFA Society Denmark er fortsat den absolut bedste måde, hvorpå du kan skabe og vedligeholde et netværk samt holde dig relevant og opdateret på aktuelle faglige emner og problemstillinger inden for finans og investering, ESG og meget mere.

Husk, at hvis du ikke er i udvikling, så er du højst sandsynlig i afvikling. Det er vigtigt hele tiden at sørge for at holde sine kompetencer ajour, og foreningen gør alt, hvad vi kan for at hjælpe gennem relevante og forskelligartede aktiviteter. Vores ambition er altid at være højaktuelle og nærværende i relation til de emner, vi tager op, og ingen andre kan på så kort tid etablere et relevant møde med værdiskabende indhold for sine medlemmer som os.

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår, og vi glæder os til at se dig i 2023.

Bestyrelsen og sekretariatet