Frederik Halberg Christiansen og Marcus Hørby Søderholm har vundet Årets Bedste Kandidatafhandling 2020.

Prisen uddeles normalt under Finansforeningens årlige Nytårsmiddag, men grundet corona blev prisen uddelt ved Investering Danmarks Årsmøde d. 6/5-21.

I afhandlingen dokumenterer Frederik og Marcus gennem et imponerende empirisk arbejde, at professionelle aktieanalytikere præsterer en signifikant højere præcisionsgrad i deres forecast end state-of-the-art algoritmer baseret på kombinationer af P/E og EV/EBITDA-nøgletal. Det empiriske grundlag udgøres af relativ værdiansættelse af over 2800 selskaber og omfatter flere end 40.000 observationer.

Dommerkomitéen motiverer deres valg med, at Frederik og Marcus’ afhandling ikke blot udmærker sig ved at have et meget højt akademisk og teoretisk niveau, men tillige understøttes af en meget omfattende empiri, der på flere punkter er nyskabende i forhold til tidligere studier. Afhandlingen bidrager således reelt med ny viden på området, og selvom specialet beskæftiger sig med et forholdsvis begrænset forskningsområde, har resultaterne en umiddelbar praktisk relevans.

Stort tillykke med en velfortjent hæder fra Finansforeningen og Finans Danmark / Investering Danmark.