Nylige episoder i visse højvolatile amerikanske aktier med stærke modstridende købs- og salgsinteresser, rystede i betydeligt omfang markedsstrukturerne og deltagerne på de finansielle markeder. Særligt forløbet i GameStop aktien udløste store overskrifter. Det skete efter en koordineret købsbølge i aktien fra en lang række private investorer, som havde hentet deres investeringsinformation på sociale medier som Reddit og andre ikke-regulerede markedsplatforme.
Nogen vil mene, at GameStop-forløbet indvarsler en ny historisk demokratisering af finansmarkederne – en ny magtfaktor – i dette tilfælde baseret på et etisk opgør omkring shorting af aktier. Mens andre, herunder de finansielle regulatorer som både Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed, ESMA og Finanstilsynet, har publiceret stærke advarsler til private investorer om, at udvise særlig agtpågivenhed og baserer deres investeringsbeslutninger på pålidelige kilder.
Vi har derfor samlet en række interessante talere til hver, at fortælle om deres rejse og udfordringer, samt at sætte gang i en oplysende debat omkring, hvad den nye influenceradfærd betyder i forhold de etablerede og højtregulerede analysefunktioner, særligt i relation til investeringskommunikation. Vi forsøger også, at sætte fokus på pressens rolle i relation til udbredelse af investeringskommunikation, samt hvordan investoradfærd og compliance hos de finansielle institutioner vil udvikle sig. Og endeligt, hvor efterlader udviklingen den private investor i fremtiden?
Med os har vi Cecilie Astrupgaard, sociolog, fra Analyse & Tal, Lasse Perrild, stifter og partner hos COMMON Consultancy, Anne Bruun, Cand. Jur. og kontorchef hos Finanstilsynet, Magnus Barsøe, cand.merc., lederskribent og debatredaktør på Politiken, og Sarah Ophelia Møss, Sociolog og indehaver af Ophelia Invest til, at belyse de forskellige vinkler indenfor området.