Finansforeningens Informationspriser

Ved den traditionsrige Nytårsmiddag i Finansforeningen 27. januar 2020 blev Ørsted den 34. vinder af årets Informationspris. Finansforeningens Regnskabsudvalg overrakte prisen til Marianne Wiinholt, CFO, for Ørsteds samlede informationspakke og evne til at være på forkant med investorers krav om information f.s.v. angår ESG, aflønningsforhold og risici. I motivationen hedder det bl.a. at:

 ”Ørsted har næsten færdiggjort transformationen fra sort til grøn energileverandør, men forud venter nye transformationer fra et nordeuropæisk til et globalt fokus og fra offshore vindenergi til en bredere pallette af grønne energiformer, -transport og -opbevaring. Udvalget finder, at Ørsted på glimrende vis har illustreret de strategiske prioriteter på sin kapital-markedsdag, fulgt op i årsrapporten (Our business) og yderligere kommenteret herpå i kvartalsrapporter og i præsentationer. Ørsted har desuden kvantificeret de fremtidige vækstmuligheder (Our markets) med nøje kildeangivelser og opfølgning, når markedsestimater har ændret sig.”

”Vi er meget stolte over at modtage informationsprisen for andet år i træk. Vi bestræber os på at være på forkant med de finansielle aktørers behov for information og har i 2019 lagt særlig vægt på ESG- og aflønningsforhold samt transparens omkring risici. Vi ser informationsprisen som en flot anerkendelse af, at vi er lykkedes i vore bestræbelser,” siger Marianne Wiinholt, CFO i Ørsted.

Årets Specialpris blev tildelt Tryg og Gianandrea Roberti, Head of Investor Relations, VP, som anerkendelse for deres nyhedsbreve til analytikere og investorer samt for deres information ved købet af Alka Forsikring.

”Selskabet har med sine nyhedsbreve hjulpet analytikere og investorer til bedre at forstå tekniske aspekter af regnskabet. Det har givet markedet en bedre regnskabsforståelse for alle de børsnoterede forsikringsaktier”, udtaler Regnskabsudvalgets formand Niels Granholm-Leth.

”I Tryg stræber vi efter et højt niveau af åbenhed og transparens til kapitalmarkedet. Vi driver en relativ stabil forretning, og vi ser os selv som en vigtig udbytteaktie, og derfor er gennemsigtighed ekstremt vigtigt for os. Vi er derfor meget glade og stolte over at modtage prisen i dag,” siger Gianandrea Roberti, Head of Investor Relations, VP hos Tryg.

Ny ESG-pris sponsoreret af Dansif

Ved Nytårsmiddagen blev Finansforeningens ESG-pris, sponsoreret af Dansif, uddelt for første gang. Prisen blev tildelt Jane Jagd for hendes arbejde med at definere og systematisere ESG-nøgletal til brug på forskellige platforme.

”Med prisen ønsker vi at fremme og honorere den ansvarlighed og ordentlighed, der er nødvendig for, at den finansielle sektor kan medvirke til et mere bæredygtigt samfund. En udvikling Dansif kun kan bifalde. ESG-prisen går til Jane Jagd, fordi hun har bidraget væsentligt til at definere og systematisere kvantitative ESG-nøgletal til brug for analyse og rapportering i virksomheder og hos investorer,” udtaler Rasmus Juhl Pedersen, formand for Dansif.

Finans Danmark sponsorerer ny pris for Årets Bedste Kandidatafhandling

Det var samtidig også første gang, at prisen for Årets Bedste Kandidatafhandling blev uddelt. Finans Danmark ser et behov for at skabe interesse for den finansielle branche blandt de unge. Derfor sponsorerer Finans Danmark prisen, der i år blev uddelt til Charlotte Skovgaard Kjærulff.

”Finanssektoren er en branche, der har stor betydning for samfundet. Det er også en branche, der i disse år har stor fokus på at løfte netop det samfundsansvar. Derfor er det oplagt at belønne og hylde de unge, der interesserer sig for sektoren og dykker akademisk ned i den. I Charlottes afhandling hæfter dommerkomitéen sig da netop også ved, at hun kritisk tager fat på et emne, der har stor økonomisk betydning og samtidig en bred samfundsmæssig relevans,” siger Birgitte Søgaard Holm, direktør Investering og opsparing, Finans Danmark.

Finansforeningens Nytårsmiddag fandt sted på Axelborg med deltagelse af over 170 gæster. Årets hovedtalere var Lise Kingo, CEO & Executive Director, UN Global Compact, Bjørn Lomborg, President, Copenhagen Consensus Center, og Will Goodhart, Chief Executive, CFA Society of the United Kingdom.

Henvendelse vedr. denne meddelelse kan rettes til: Michael Albrechtslund, tlf. 33 32 42 75.