13
May
15:00 — 16:20
Online via Zoom
Loading Events
Loading Events
  • This event has passed.

Vi følger op på webinaret “Danmarks låntagning og gæld” og fokuserer nu på “Europas låntagning og gæld”.

Coronakrisen bliver dyr – meget dyr. For at afbøde effekterne er finanspolitikken sat på overarbejde. Udover at belaste budgetterne samt voldsomt forøge gældsbyrden for de kommende generationer, så afføder det her og nu et behov for at afsætte en stor mængde obligationer.

Vi har tidligere hørt, hvordan Danmark i form af Statsgælden forventer at håndtere denne udfordring. Men Danmark er kun en blandt mange stater med samme ærinde.

Denne gang vil vi fokusere på Europa og Eurozonen. ECB er allerede i gang med massive støtteopkøb. Men er det nok? Og er det en holdbar løsning at lave balancegymnastik?

Vi har fået to kapaciteter på området, i form af cheføkonom Erik Nielsen, UniCredit og seniorrådgiver Jan Høst Schmidt, tilknyttet Tænketanken EUROPA, til at dele deres tanker med Finansforeningen/CFA Society Denmark, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål på den efterfølgende Q&A.

Mødet afholdes på dansk. Tilmeldingsfrist onsdag den 13. maj kl. 14.00.

Program

15.00 Velkomst og mødeinstruktioner
Michael Albrechtslund, Direktør, Finansforeningen/CFA Society Denmark
15.05 Långivere og låntagere efter krisen – og hvorfor det har betydning
Erik Nielsen, Group Chief Economist and Head of CIB Research, UniCredit
15.30 Spørgsmål til Erik Nielsen
15.45 En EU genopretningspakke på 1000-1500 mia. euro oven i de nationale og andre EU tiltag? Hvad er de politiske udfordringer?
Jan Høst Schmidt, Seniorrådgiver tilknyttet Tænketanken Europa
16.00 Spørgsmål til Jan Høst Schmidt
16.20 Tak for i dag

Talerne

Erik Nielsen
UniCredit

Erik F. Nielsen is Group Chief Economist at Unicredit. He is responsible for forming and communicating the independent research views on macroeconomic and policy issues under the UniCredit banner. His earlier roles include fifteen years as an economist at Goldman Sachs and ten years as an economist for the IMF and World Bank.

Erik is one of the most frequently quoted economists in the financial media with regular appearances on CNBC, Bloomberg TV and other channels.

Jan Høst Schmidt
Tænketanken EUROPA
Jan Høst Schmidt beskæftiger sig i Tænketanken Europa især med det indre marked og økonomisk-politiske spørgsmål. Jan har været Europa-Kommissionens repræsentant i Danmark. Han var direktør i Kommissionen fra 1995-2008 med ansvar for økonomiske reformer i medlemslandene og økonomisk vurdering af Kommissionens forslag og arbejdede inden da som vice-kabinetschef hos Henning Christophersen med ansvar for områder som den økonomiske og monetære union. Han har arbejdet i finansministeriet og er cand. scient. pol fra Aarhus Universitet.

Mødet er arrangeret af vores Obligationsudvalg: Eske Traberg Smidt, Claus Hvidegaard, Steffen Mielke, Kasper Ullegård, Morten Bækmand Nielsen, Bjarne Astrup Jensen, Anders Skytte Aalund og Erling Skorstad.

Priser

Premium-medlem: Gratis

Basis-medlem: Gratis

Studie-medlem: Gratis

Ikke-medlem: 500 kr.

CFA CE Credit Hours

If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 1.25 CE credit hours for your participation in this meeting

Details

Date:
13. May 2020
Time:
15:00 - 16:20
Event Category: